Mitä ovat tulevaisuuden johtajuus, yrittäjyys ja kestävä kasvu?

EEEF_140425_Helsinki

Talouden harmaassa säässä meitä mietityttää kovasti, mikä mahtaa olla Suomen ja koko Euroopan tulevaisuus. Mistä löydämme kestävän talouskasvun keinot ja lähteet Euroopan laajuisesti? Onko toiveet kasvusta edes realistisia vanhalla mantereella? Mitä konkreettisia tuloksia voidaan saada yritysten, valtioiden ja kolmannen sektorin yhteistyötä lisäämällä? Euroopan Nuorkauppakamarien toimeenpanema European Economic Experts’ Forum (EEEF) pyrkii vastaamaan näihin kiperiin eurooppalaisen talouspolitiikan kysymyksiin.

Suomen Nuorkauppakamarit sai kunnian järjestää Euroopan ensimmäisen European Economic Experts’ Forum -tilaisuuden. Yhteistyökumppanina Suomen Nuorkauppakamareilla tilaisuuden järjestämisessä toimii Suomen Ekonomiliitto Sefe ry. Suomen Nuorkauppakamarit ry:n puheenjohtaja 2014 Irene Lamberg kuvailee tapahtuman tausta-ajatuksia seuraavasti:

– Eurooppalainen talouspolitiikka elää turbulenttisia aikoja. Tavoitteenamme on yhdistää yrityselämän, valtion ja yhdistysten toimijat ja luoda keskustelun kautta aloitteita, joilla kestävä kasvu on mahdollista Euroopassa.

Englanninkielinen tapahtuma marssittaa estradille talousvaikuttajia kotimaasta ja vähän kauempaakin pohdiskelemaan kestävää kasvua mm. johtajuuden ja yrittäjyyden näkökulmasta. Tapahtuman puhujat ja panelistit edustavat monipuolisesti eurooppalaista johtamis- ja yrittäjyysasiantuntijuutta. Puhujina sana-arkkuaan avaavat Paul Bessems Hollannin New Organisational Thinking -instituutista sekä Browserbiten toimitusjohtaja Kaspar Loog ja Tarton yliopiston tutkija Liina Joller Virosta. Suomalaiset asiantuntijamme forumissa ovat mm. europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, CxOMentorsin toimitusjohtaja Toni Hinkka, Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Mari Suoranta ja Great Place to Work®in toimitusjohtaja Mona Rundberg.

European Economic Experts’ Forum on syntynyt Euroopan Nuorkauppakamareiden puheenjohtajien aloitteesta. Tilaisuus järjestetään Helsingissä 25. huhtikuuta, sujuvasti hetkeä ennen Huippukokous – Leaders at the Sea kansallisen vuosikokouksen alkamista. Tilaisuus järjestetään Olympiaterminaalissa Silja Symphony -laivalla. Tapahtuma on kaikille kiinnostuneille avoin ja veloitukseton. Jos EEEF-tilaisuus kiinnostaa, mutta ei muutoin pääse osallistumaan laivalla järjestettävään kansalliseen vuosikokoukseen, pääsee paatista tilaisuuden jälkeen poistumaan ennen sen kääntymistä laineille kohti Tukholmaa. Tilaisuus alkaa omakustanteisella verkostoitumislounaalla klo 11. Virallinen osuus alkaa klo 12 kestäen klo 14:ään saakka.

Nyt on myös A-alueen JC:illä oiva tilaisuus aloittaa kansallinen vuosikokous hiukan etunojassa, mielenkiintoisten teemojen äärellä! Ilmoittaudu 17.4. mennessä mukaan.

Ilmoittaudu tilaisuuteen täältä!
EEEF Facebookissa