JCI – mikä ihana syy suunnata lomamatka heinäkuussa kohti New Yorkia!

Kolmen päivän ajan New York tulee olemaan nuorkauppakamaritoiminnan keskus, kun satoja kamarilaisia ja yhteistyökumppaneita kymmenistä maista kokoontuu JCI Global Partnership Summitiin 23.–25.7.2014.

Youth should be given a chance to take an active part in the decision-making of local, national and global levels.
-YK:n pääsihteeri General Ban Ki-moon

Tämä sitaatti kiteyttää hyvin mikä on tämän tapahtuman ydin. Summitin tavoite on yhdessä yhteistyökumppanien kanssa käydä läpi maailmanlaajuisia haasteita ja pyrkiä löytämään niihin kestäviä ratkaisuja – Vuosituhattavoitteista (Millenium Development Goals) kohti kestäviä ratkaisuja (Sustainable Development Goals). Kestävät yhteistyökumppanuudet projektien toteutuksessa ovat avainasemassa nuorkauppakamarin toiminnan kehittämistä tehtäessä. Tavoite on valjastaa nuorkauppakamarilaiset kotimatkalle ideoilla ja taidoilla jotka viedä takaisin omaan yhteisöön niiden ongelmien voittamiseksi, unohtamatta meidän kaikkien yhteisiä, globaaleja haasteita.

Naskali 3

Tapahtuma sisältää paneelikeskusteluja, key note –puheenvuoroja, ryhmätöitä ja workshopeja. Kun osallistujat edustavat jokaista mannerta, ovat keskustelut mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Nimekäs kaarti puhujia pitää huolen siitä, että keskustelua käydään ajantasaiseen faktaan ja tutkittuun tietoon pohjautuen, unohtamatta käytännön kokemuksia. Tänä vuonna tapahtumassa on edustettuina mm. UN Millenium Campaign, UN Foundation, WHO, UN Global Compact ja UNICEF.

Christina Hackmann

JCI Global Partnership Summit on haastavasta aiheesta huolimatta lämminhenkinen tapahtuma, jossa ei unohdeta vapaamuotoista ohjelmaa ja verkostoitumista. Usein myös puhujat liittyvät seuraan, joka antaa erinomaisen mahdollisuuden päästä puheille näiden merkittävissä asemissa eri järjestöissä toimivien ihmisten kanssa. Koska tapahtumassa ei ole virallisia kokousosioita, mahdollistaa tämä erittäin mielenkiintoiset keskustelut myös kansainvälisen tason virkailijoiden sekä esimerkiksi kansallisten puheenjohtajien kanssa. Tämä tekee tapahtumasta ainutlaatuisen mittakaavassaan.

JCI Global Parntership Summit delegates

Rekisteröinti on auki!
Tapahtuma on avoin kaikille nuorkauppakamarilaisille ja rekisteröityä voi 11.7. saakka osoitteessa http://www.jci.cc/summit. Lisätietoja tapahtumasta löytyy myös Facebookista: www.facebook.com/JciGlobalPartnershipSummit. Osallistumista voi lämpimästi suositella kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään maailmasta hitusen verran paremman paikan, teki sen sitten nuorkauppakamari tai muun toiminnan kautta.

Jos kiinnostus heräsi mutta kaipaat vielä lisätietoa tapahtumasta, kysy lisää tapahtuman aiempina vuosina osallistuneilta:

Tiina Laurila
Helsinkin Nuorkauppakamari ry