Project Management Academyssä Pietarissa

Pietari327–29. kesäkuuta järjesti JCI Pietari vuosittaisen Project Management Akatemiansa. Kyseessä on kolmen päivän koulutus, jonka tavoitteena on kehittää projektinhallintataitoja. Koulutuksissa oppii luomaan korkean tason projekteja, hallitsemaan ajankäyttöä, parantamaan tehokkuutta ja pystyy laajentamaan omaa verkostoaan ympäri maailmaan. Parhaat kansainväliset JCI- kouluttajat jakavat kokemuksiaan ja tietämystään aktiivisille ihmisille, jotka haluavat kehittää omia johtamistaitojaan. Ensi vuonna koulutus järjestetään 26–28. kesäkuuta. Konukan reportteri kyseli Pietarin reissulta palanneilta Jarkolta ja Villeltä kuulumisia.

Jarkko Salovaara, millainen oli koulutus?

”Hieno reissu oli nähdä 1. kerran Venäjää omin silmin ja antoisa koulutus kv-hengessä kun kahdeksaa kansalaisuutta ja osallistujia yhteensä nelisenkymmentä, kaikki ulkomaalaiset uusia verkostooni. Harjoitusosuudet tehtiin pääosin ryhmissä ja kuuluin The seven Musketeers tiimiin. Ryhmämme projekti oli iPregnant älypuhelimiin ladattava applikaatio, josta raskaana olevat naiset saavat ravintoneuvontaa. Koulutuspäivissä oli sopivassa suhteessa teoriaa, ryhmätyötä ja ulkona olemista. Illanvietot olivat rentoja ja olimme ulkosalla nuotion äärellä, grillaillen ja verkostoituen. Johtamistaitojen kehittämisen anti oli moninainen. Muutamina esimerkkeinä neuvottelutaidot osaamisalueena ja niiden merkitys työelämääkin ajatellen avautuivat. Toinen tärkeä projektipäällikön osaaminen on varmistaa, että ryhmänsä on tietoinen projektin laajuudesta ja työmäärästä eli ns. projektikolmio ei kasva ylisuureksi – tästä käytännön kokemusta on saatu Konukan projekteissakin. Johtajalle tärkeään ihmistuntemukseen liittyen opimme erilaisista ihmistyypeistä (haukka, papukaija, pöllö, kyyhkynen) ryhmämme toiminnassa ja miten heitä kannattaa johtaa käytännössä.”

Jarkko, mitä annettavaa Konukalle ko. koulutuksella oli?

”Verkostoiduin Pietarin kamarilaisten kanssa heidän puheenjohtajaansa myöten ja kerroin halustamme yhteistoimintaan ja sovimme, että Suomessa ollessaan he ehdottomasti pysähtyvät vieraaksemme Kouvolaan. Vuosia sitten luotuja Kouvola-Pietari suhteita näin päivitettiin. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan tähän vuosittain järjestettävään akatemiaan varsinkin jos työelämässä toimit projektien parissa ja kv-ympäristössä tai vaikka kamaritoiminnassa koet projektien tekemisen ja COM-pestin hallituksessa tavoitteenasi. Opin projektin toteutusmallin, miten täysin uusi idea kehitetään toisille esitettävään muotoon. Pääsin harjoituttamaan omia kykyjäni vakuuttaa ulkopuoliset oman näkemykseni toteutuskelpoisuudesta leijonankidan tapaan sijoittajille ja vielä englannin kielellä! Ja saimme rehellistä palautetta. Nuorkauppakamaritoimintaa jos mikä!Pietari1 Ville Linnala, millaista JC-kulttuuria on idässä?

”Pääsin mukaan Pietarin nuorkauppakamarin toimintaan hyvin aikaisessa vaiheessa, eli heidän ensimmäisenä toimintavuotenaan kamarin perustamisen jälkeen 2008. Tuona aikana kamaritoiminta haki muotoaan ja on kehittynyt erittäin paljon kuluneiden vuosien aikana kuten koko kamaritoiminta ylipäätään Venäjällä. Kamaritoiminnan suosio ja aktiivisuus ovat kasvaneet näiden vuosien aikana paljon ja kamareilla on hyvin mielenkiintoisia projekteja, sekä hyvin erityyppisiä jäseniä eri kamareissa. Venäjällä on tällä hetkellä kaikkiaan 16 eri kamaria ja niistä ensimmäiset kaksi on perustettu Moskovaan ja Yuzhno- Sakhalinskiin 1992. Loput kamarit ovat perustettu 2000-luvulla ja uusimmat kaksi 2011, joten kaikkiaan voidaan puhua melko nuorista kamareista ja nuoresta kamaritoiminnasta. Venäjän kamarilaisia on nykyisin aktiivisesti mukana erilaisissa kansainvälisissä kokouksissa ja tapahtumissa ja esimerkiksi Pietarin kamarilla on ollut useita kansainvälisiä projekteja.”

Teksti: Jarkko Salovaara, Ville Linnala ja Johanna Suominen
Kuvat: Jarkko Salovaara