JC-kilta tuottaa tulevaisuuden tekijöitä Mikkelissä

JC-kilta on Etelä-Savon kauppakamarin ja alueella aktiivisesti toimivien nuorkauppakamareiden (Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinnan seutu) yhteistyön tulos. Kilta tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden vaikuttaa toimintaympäristöönsä ja vahvistaa omaa osaamistaan kauppakamarin valiokuntatyöskentelyn sekä koulutusten kautta. JC-killan jäsenet toimivat juniorijäseninä jokaisessa Etelä-Savon kauppakamarin valiokunnassa (poislukien tilintarkastusvaliokunta) sekä osastojen hallituksissa.

Hyvin organisoidulla ja suunnitelmallisella yhteistyöllä tarjotaan nuorkauppakamarin jäsenille mahdollisuus ammentaa oppia kokeneilta yritysmaailman toimijoilta. Aktiiviset kiltalaiset tuovat valiokuntatyöskentelyyn oman näkemyksensä ja ovat siten mukana alueemme elinkeinoelämän kehittämisessä. Tavoitteellisella yhteistyöllä vahvistetaan sekä kauppakamarin että nuorkauppakamarin roolia vahvana vaikuttajana toimialueellamme.

Etelä-Savon kauppakamarin JC-killan kokoonpano vuodelle 2015 on valittu. Kilta teki myös ehdotuksensa jäseniensä edustuksista  Etelä-Savon kauppakamarin kauppakamariosastojen hallituksiin ja valiokuntiin.

Tänä vuonna Etelä-Savon kauppakamarin JC-killan puheenjohtajana toimii Jarkko Sanisalo (Mikkelin nuorkauppakamari), joka on ollut killan jäsenenä sen perustamisesta alkaen. Työssään Sanisalo toimii Kuntien Tieran henkilöstöasiantuntijana ja on Etelä-Savon Työterveys Oy:n hallituksen jäsen. Killan varapuheenjohtajaksi on valittu Helena Skopa (Mikkelin nuorkauppakamari). Skopa toimii Mikkelin seudun Solmu-projektin projektipäällikkönä. Killan sihteerinä toimii Jörg Hansmann (Pieksämäen nuorkauppakamari), Rakennusliike Lipsanen Oy:n kehitysinsinööri.

Uusina jäseninä JC-kiltaan valittiin Kioski Miksun yrittäjä Hanna Airas (Mikkelin nuorkauppakamari) , Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun International Business-kandidaattiohjelman (BScBA) talous- ja hallintokoordinaattori Iida Hulkkonen (Mikkelin nuorkauppakamari) ja Call Wawes Solutions Finland Oy:n  yksikön päällikkö Riitta Hänninen (Mikkelin nuorkauppakamari). Uudelle kaudelle valittiin Receptumin yrityskonsultti Sanna Pietiäinen (Mikkelin nuorkauppakamari) ja Jarkko Sanisalo. Killassa jäseninä jatkavat Juvan kunnan  kotihoidon esimies Anne-Maarit Paunonen (Mikkelin nuorkauppakamari) ja UPM:n metsäasiakasvastaava Sari Tiihonen (Pieksämäen nuorkauppakamari).

JC-killassa on siis vahva edustus Mikkelin Nuorkauppakamarista. Aktiivisina toimijoina jäsenet pyrkivät parempaan tulevaisuuteen omalla alueellaan.