Palkintosadetta Kotkan Nuorkauppakamarille

Maaliskuussa Hyvinkäällä järjestettiin Suomen Nuorkauppakamarin alue A ja B Vuosikokous. Viikonlopun aikana nuorkauppakamarilaiset pääsivät verkostoitumaan ja kouluttautumaan. Koulutuksia oli muun muassa esiintymisestä, henkilöbrändäyksestä sekä omiin tavoitteisiin pääsemisestä ja johtajuudesta. Key note speakerinä oli Tino Singh otsikolla Cultural Intelligence.

Kotkan Nuorkauppakamari voitti Veneilytapahtumallaan Alue B:n Paras Projekti -palkinnon. Tapahtuma järjestettiin syyskuussa 2014 yhteistyössä Kotkan Pursiseuran kanssa ja se keräsi syyskuisena lauantaina Meriniemeen tuhansia ihmisiä tutustumaan veneilyyn ja vesillä harrastamiseen. Koko perheen veneilytapahtuma järjestetään uudestaan myös tänä syksynä.

Kotkaan tuli palkinto myös alueyhteistyöstä. Maaliskuussa 2014 järjestettiin Suomen Nuorkauppakamareiden Alue B vuosikokous Haminassa, joka järjestettiin Kotkan ja Haminan nuorkauppakamareiden yhteistyöprojektina. Tapahtuma toi viikonlopun aikana reilut 100 nuorkauppakamarilaista Haminan Varuskuntakerholle pitämään vuosikokousta ja kouluttautumaan.

Kotkan nuorkauppakamarin menestyminen näissä sarjoissa osoitti sen, että pienikin organisaatio voi tehdä isoja asioita kun yhdistään voimia. Kotkan Nuorkauppakamari on viime vuosina lisännyt aktiivsesti yhteistyötä alueen eri yhdistysten ja toimijoiden kanssa ja sen myötä pystynyt järjestämään monia alueen ja sen lähiseutujen asukkaita hyödyntäviä projekteja ja tapahtumia. Veneilytapahtuman lisäksi näkyvimpiä projekteja ovat mm. Positiivisin kotkalainen -äänestys, Joulupuu-lahjakeräys vähävaraisten perheiden lapsille sekä joulukonsertit Kotkan kirkossa.

Hyvinkäällä jaettin myös Vuoden JC -palkinto, jonka voitti Kotkan Nuorkauppakamarin tämän vuoden puheenjohtaja Niina Härkönen. Tämän palkinnon tarkoituksena on palkita aktiivisesta toiminnasta nuorkauppakamarin hyväksi. Niinan siivittivät voittoon aktiivinen paikallinen toiminta Kotkan Nuorkauppakamarissa, kouluttautuminen ja kansainvälinen verkostoituminen Euroopan muiden nuorkauppakamareiden kanssa.

Niina voitti myös aiemmin tänä vuonna Vuoden kouluttautuja -palkinnon. Nuorkauppakamaritoimintaan kuuluu olennaisesti aktiivinen kouluttautuminen ja Niina kävi vuoden 2014 aikana koulutuksissa aina Pietaria ja Göteborgia myöten.

Jännitettäväksi jää, tuleeko Kotkaan lisää palkintoja Tahkolla!

Teksti: Marianne Peri, Kotkan Nkk