Asento – lepo!

Mikkelin Nuorkauppakamarin maaliskuun businesstreffeillä runsas osallistujajoukkomme pääsi tutustumaan Suomen puolustusvoimien johtamismetodeihin. Niistä meille oli kertomassa Lappeenrannan maasotakoulun johtamisen opettaja, kapteeni Jouni Purhonen. Businesstreffien teemaankin sopivina puitteina toimi Mikkelin vanhan kasarmialueen tunnelmallinen Museokahvila Vanha Kassu, joka toimi aikoinaan päävartiona alueella toimineelle tarkk’ampujapataljoonalle.

Puolustusvoimien johtajakoulutuksessa käytetään everstiluutnantti, kasvatustieteen tohtori Vesa Nissisen kehittämää Syväjohtamista, jonka kantavana ajatuksena on ihmisten johtamisen lisäksi johtajan oma kehittyminen ja kasvaminen. Kapteeni Jouni Purhonen avasi meille tätä metodia kokemuksen syvällä rintaäänellä, onhan hän itse jo vuosia kouluttanut puolustusvoimille johtamispolkua pitkin eteneviä varusmiehiä.

Mielikuvissa puolustusvoimien johtaminen on varmasti usein melko kankeaa, byrokraattista ja auktoriteetteja korostavaa. Syväjohtamisen metodien juurtumisen myötä, on sielläkin kuitenkin lähestytty johtamisessa myös toisenlaista, voisikohan jopa sanoa, pehmeämpää arvomaailmaa. Syväjohtamisen peruskulmakiviä ovat nimittäin luottamuksen rakentaminen, inspiroiva tapa motivoida, älyllinen stimulointi sekä ihmisen yksilöllinen kohtaaminen. Näitä kulmakiviä johtajan tulisi kehittää itsessään jatkuvasti pyrkiessään mahdollisimman hyväksi johtajaksi. Samoja ominaisuuksia johtajissa toki arvostetaan myös yritysmaailmassa, joten malli on sovellettavissa, ja monille jo tuttu myös liike-elämässä.

Tämän mielenkiintoisen ja paljon myös kysymyksiä ja keskustelua herättäneen aiheen lisäksi kuulimme yritysesittelyn ja tuoreimmat kuulumiset iltaa isännöineeltä Seasam Digital Oy:n Ville-Pekka Kuusistolta. Seasam on digitaalisten informaatio- ja mainosratkaisujen tuottaja, jonka uusin aluevaltaus on valtakunnallinen sopimus Kotipizza -ketjun näyttöjärjestelmien toimittamisesta ketjun kaikkiin ravintoloihin ympäri Suomea. On hienoa, että alan markkinajohtajana toimivan yrityksen Mikkelissä sijaitseva myynti- ja palvelukeskus saavuttaa onnistumisia ja tulosta julkisuudessa jatkuvasti rummutettavasta taloudellisesta taantumasta huolimatta.

Teksti: Hannele Jäntti, Mikkelin Nkk

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *