Valokuvauskurssi Heinolassa

Heinolan kamari järjesti valokuvauskurssin maaliskuussa, kolmena keskiviikkoiltana. Opettajana toimi Veli Ojala Hollolasta. Kurssin sisältö tehtiin sen pohjalta, että kaikki osallistujat saisivat siitä mahdollisimman paljon irti. Kutsuimme mukaan myös Heinolan yrittäjiä ja saimme seuraamme myös yhden innokkaan osallistujan Lahden kamarista. Osalla oli järjestelmäkamerat, mutta ei tarpeeksi tietoa miten monipuolisesti kameraa tulisi käyttää, jotta siitä saisi kaiken irti ja hohdokkaita otoksia taltioitua.

Ensimmäisellä kerralla kävimme läpi valokuvauksen historiaa, jotta ymmärsimme miten kamera ”piirtää” kuvan muistiin. Kävimme läpi mitkä tekijät vaikuttavat millainen kuva tulee ja mitä tulisi missäkin kuvaustilanteessa huomioida tai osata kamerasta säätää. Hirmuisesti tietoa!

Saimme myös kuvauskotitehtävän opettajalta ja toinen kerta perustuikin käytännön harjoitteluun kameran kanssa. Kokeilimme erilaisilla säädöillä, miten se vaikuttaa kuvanlaatuun. Jokainen sai myös henkilökohtaista opastusta kameran kanssa ja hyviä vinkkejä omiin kuvaustilanteisiin. Kävimme läpi myös sommittelua ja miten se vaikuttaa kuvan antamaan vaikutelmaan. Todella mielenkiintoista!

Kolmannella kerralla tutkailimme millaisia lisälaitteita kameran lisäksi markkinoilla on tarjolla ja saimme hyviä vinkkejä niiden hankintaan. Saimme lisäksi infopaketin kuvien säilyttämisestä. Todella tärkeä asia digikuvien aikakautena. Kävimme lisäksi läpi kuvankäsittelyä ja kuvien eri formaatteja. Edellisenä yönä oli ollut revontulien tanssia taivaalla ja kuulimme tietenkin parhaimmat vinkit niiden taltioimiseen.

Kaikki osallistujat olivat tyytyväisiä kurssin sisältöön ja sovimmekin, että syksyllä otamme pienen jatkokurssin samalla porukalla.

Kannattaa tutustua Velin kotisivuihin www.vro.fi, siellä on upeita kuvia sekä oma kysymys-vastauspalsta, josta kuvauksesta kiinnostuneet saavat ilmaiseksi tietoa. Sivuille voi myös jättää omia kysymyksiä, joihin Veli vastaa omien tietojen ja kuvauskokemuksen perusteella.

Teksti: Hanna Kettu