Twinning-toiminta käyntiin Pietarissa

Lappeenrannan Nuorkauppakamarin delegaatio yhdessä Mikkelin ja Imatran edustajien kanssa tutustui Pietarin kamaritoimintaan toukokuun alussa. Ensikosketus Pietarin kamariin saatiin jo Energiaa! -vuosikokouksen yhteydessä järjestetyn pre-tourin merkeissä muutama vuosi sitten, mutta tämän toukokuisen matkan tarkoitus oli luoda alku neljän kamarin yhteiselle twinning-toiminnalle.

Vappupäivän aamujuna kiidätti kuusihenkisen seurueemme Pietariin, jossa oli tarkoitus viettää kolme päivää tutustuen paikallisen kamarin edustajiin ja samalla nauttia Pietarin keväästä ja historiasta. Vainikkalasta junaan hyppäsivät Lappeenrannan DP Antti Koskinen, LIO Katri Pajarinen, LOM Henry Tapiola ja INT Laura Jäppinen sekä Imatran kamarin IND Natalia Kesälahti. Mikkelin INT Iida Hulkkonen odottelikin jo muuta seuruetta Allegrossa. Perjantain ohjelmassa oli vapaata tutustumista kaupunkiin ja iltapäivän ’How to do business in Russia’ – keskustelupainotteinen tapaaminen sekä illan yhteinen illallinen. Päivän aikana kävimme läpi Suomen ja Venäjän businesskulttuurin eroavaisuuksia ja tutustuimme kaikkien neljän kamarin toimintaan niin projektien kuin käytäntöjenkin osalta. Illan aikana seurueeseemme liittyi useita Pietarin kamarin jäseniä, jotka kertoivat itsestään ja edustamistaan organisaatioista. Molemminpuolinen innostus Venäjän ja Suomen väliselle kamaritoiminnalle oli havaittavissa.

Lauantaina nautimme venäläisestä vieraanvaraisuudesta. Isäntämme olivat suunnitelleet toiveidemme mukaisesti aamupäivälle museokierroksen ja iltapäiväksi seurueemme jakaantui kahteen osaan. Naiset päätyivät nauttimaan päivästä hemmottelujen ja shoppailun merkeissä ja miehet suuntasivat vanhojen autojen näyttelyyn. Ryhmät kokoontuivat päivän päätteeksi illalliselle, jonka jälkeen pääsimme kokemaan kiertoajelun öisessä Pietarissa.

Sunnuntaina, vielä ennen junan lähtöä, meillä oli aikaa käydä kanaaliristeilyllä ja kierrellä hieman kaupungilla. Olimme hyvästelleet pietarilaiset ystävämme jo edellisenä iltana, joten viimeiset tunnit Pietarissa kuluivat oman ryhmämme kesken. Matka oli onnistunut ja henkilökohtaiset kontaktit Pietarin kamariin on nyt olemassa. Tästä on hyvä jatkaa yhteisen Twinning-toiminnan kehittelyä ja toivottavasti saamme uudet ystävämme vielä tämän vuoden aikana vastavierailulle joko Lappeenrantaan, Imatralle tai Mikkeliin.

Teksti ja kuvat: Katri Pajarinen