Suuntaa alueelle B vuoteen 2020 – vaikuta alueen tulevaisuuskuvaan!

Vuoden 2015 aikana toteutetaan B alueemme pitkän tähtäimen suunnitelman ”Suunta B vuoteen 2020” tekeminen. Tavoitteina on auttaa kamareitamme onnistumaan toiminnassaan tulevaisuudessa sekä tukemaan niitä jäsenaktiivisuuden, harrasteiden välisen kilpailun ihmisten vapaa-ajasta ja talouden asettamissa haasteissa. Yhteinen tavoitteemme on myös edistää jäsenmäärän ja toiminnan laadukkuuden positiivista kehitystä sekä avata jäsenistölle aluetoiminnan mahdollisuuksia, mitkä useimmiten avautuvat vasta PJ-vuotena.

Mukana prosessissa ovat kamarien puheenjohtajat, DP:t ja aluevirkaehdokkaat 2016 ja jatkossa myös alueen jäsenistö. Prosessia vetävät Jarkko Salovaara ja Sami Nummela. Työ on tarkoitus valmistua marraskuun hallitusakatemiaan mennessä.

Seuraavassa kevään työpajojen tuloksia nyky- ja tulevaisuuskuvasta sekä missioluonnos:

Alue B:n nykykuva

• Olemme pienin alue 13 kamarillamme ja 330 jäsenellämme.
  • Hyvä yhteishenki vallitsee
  • Haasteita ovat jäsenaktiivisuus, virkojen täyttäminen kamareissa ja alueella, koejäsenten saaminen/kotouttaminen, talous ja varsin vähäinen osallistuminen alue/ kansallisiin tapahtumiin
  • Kamarien yhteinen vuosisuunnittelu ja alueen sisäinen yhteinen toiminta melko vähäistä.
  • Puhetta, suunnittelua ja ideoita paljon, mutta toteuttajia vähemmän, mm. alueen yhteisen vuorovaikutuksen, toiminnan ja projektien lisäämiseen.
  • Yhteistyökumppanuudet projekti-/ vuosikohtaisia ja varsin pieniä. Ruohonjuuritasolla aluetason toiminta ja alueorganisaation rooli tuntematonta. Usein avautuu vasta puheenjohtajalle. Alue nähdään hierarkian osana, jolla on vain itseään toteuttava funktio.
  • Alue B antaa resurssiensa mukaisen panoksensa suomalaiseen nuorkauppakamaritoimintaan

Alue B:n missio eli olemassaolon peruste

ALUE B ON YHTEISTYÖN JA JOHTAJUUDEN KEHITTÄMISEN VERKOSTO, JOKA MAHDOLLISTAA JÄSENIÄ INNOSTAVAN KAMARITOIMINNAN YLLÄPITÄMISEN

Alue B:n tulevaisuuskuva

• Alueen jäsenmäärä kasvanut huomattavasti ja pari uutta kamaria on syntynyt.
  • Alueen yhteishenki on korkealla tasolla ja yhdessä on hauskaa.
  • Suunta2020 siirtynyt toimintasuunnitelmiin ja kamarit suunnittelevat toimintaa yhdessä. Suunta tuonut pitkäjänteisyyttä vuosien vaihtuessa
  • Avarakatseisuus ulkoisiin mahdollisuuksien löytämiseen/ tarttumiseen ja on isompiakin kumppanuuksia, joita hoidetaan hyvin. Muutosmyötärinnassa muutetaan toimintatapoja maailman muuttuessa.
  • Alue B on brändi JC-piireissä ja kamaritoiminta tunnetaan myös yhteiskunnassa. On löydetty toiminnanmuodot, joiden kautta sekä kamarit että alueorganisaatio luovat brändiä.
  • Alueen suunta ja toiminta sekä alueorganisaation rooli ja merkitys innostajana tunnettuja ja tunnustettuja. Alueorganisaation vastuu isojen kamareiden yhteisissä toteutuksissa/ projekteissa. Proaktiivinen toiminta ja alueen tuki: jäsenaktiivisuus, virkojen täyttäminen, koejäsenten saaminen/kotouttaminen ja talous
  • YHTEISTYÖn ja –taitojen arvostus noussut uudelle tasolle, yksilökehityksen rinnalle
  • Alueen panos suomalaiseen nuorkauppakamaritoimintaan on merkittävä kaikilla kamaritoiminnan osa-alueilla.

Kerro, millaista haluat alue B:n toiminnan olevan vuonna 2020?

Vaikuta alueen Suuntaan lähettämällä ajatuksiasi Suunta-työn vetäjille: jarkko.salovaara@lemminkainen.com ja sami.nummela@ssab.com.