Kestävät johtajat – vaikutuksen tekijät 7.8.2015 Kotkassa

  IMG_1242Tulevaisuudessa yritysten ja järjestöjen yhteiskuntavastuun merkitys tulee kasvamaan. Yhteiskuntavastuun toteutuminen edellyttää kestävää johtajuutta, josta kansallinen puheenjohtaja Johanna Lundán luennoi perjantaina 7.8.2015 Datariinassa, Kotkassa. Paikalla oli edustettuna Kotkan Nuorkauppakamarilaisten lisäksi vierailevia tähtiä Lappeenrannasta ja ilta sujui leppoisissa tunnelmissa hyvässä seurassa. Kestävä kehitys ja yhteiskuntavastuu ovat kestävän johtajuuden katto, ja sen neljä ominaisuutta ovat tahto, avoimuus, mahdollistaminen ja yhteistyö. Kestävä johtajuus pohjautuu neljään pilariin; kannattavaan liiketoimintaan, yksilön, ympäristön ja yhteisön hyvinvointiin. Muun muassa näihin asioihin keskityimme koulutuksessa, josta Johanna teki rennon ja mukaansatempaavan meitä osallistamalla ja hyvillä esimerkeillä.IMG_1244IMG_1257

Koulutuksen aihe oli lähes kaikille uusi, mutta kestävä johtajuus synnytti hyvää keskustelua.  Johannan luennon lisäksi oli kiinnostavaa kuulla muiden näkemyksiä ja kokemuksia aiheen ympäriltä. Keskustelua syntyi avoimuudesta, palkitsemisesta ja motivoinnista, sekä kestävän johtajan ominaisuuksista. Kouluttajamme Johannan osaaminen ja kiinnostus aihetta kohtaan tuli hyvin esiin luennossa, ja varmasti kaikki osallistujat saivat uutta näkemystä ja oppia johtajuuteen liittyen. Kestävä johtajuus on aiheena mielenkiintoinen ja sen opit hyödyllisiä niin työelämässä kuin nuorkauppakamaritoiminnassa.IMG_1256

Teksti ja kuvat: Anni Anttila – koejäsen, Kotkan Nkk

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *