Duiduilua riihimäkeläisittäin

Kuva 3

Autosuunnistustapahtuma keräsi osallistujia jonoksi asti (Kuva: Sami Nummela)

Kuva 4

Riihimäen-Hyvinkään Seudun PRES ja DP Vapputori tapahtumassa Hyvinkäällä. (Kuva: Hanna Häppölä)

Projektin aloittaminen tyhjältä pöydältä voi olla pelottavaa, tuntua ylivoimaiselta tai jopa haastavalta. Uusia ideoita ja ajatuksia ei vaan tunnu syntyvän. Tutkitusti n. 4% innovaatioista syntyy ”tyhjältä pöydältä” ja 96% käytäntölähtöisesti Doing-Using-Interacting mallin avulla, eli duiduilemalla. Tämä ajatus mielessä Riihimäen-Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamarissa pohdittiin miten Suomen vanhinta innovaatiokilpailua, Tuottavaa Ideaa, on mahdollista lähteä toteuttamaan uudella tavalla?

Projektin alusta alkaen oli selvää, että se tullaan toteuttamaan aikaisemmista vuosista poikkeavalla tavalla ja kilpailun tarjoaman sateenvarjon alla tavoitellaan jotakin suurempaa. Projektin toteuttamiseksi tarvittiin siis uusia ajatuksia tai vanhojen ajatuksien hyödyntämistä uudella tavalla. Tähän tarpeeseen vastasivat Auranmaalta lainattu konsepti autosuunnistustapahtumasta, Vapputori Hyvinkäällä sekä Riihimäellä järjestetty YritysMiitti-tapahtuma, joka kokosi yhteen talousalueen eri toimijoita aina oppilaitoksista yrityksiin ja rahoittajista vakuuttajiin. Kolmesta tapahtumasta jokainen tavoitti eri kohderyhmän ja tapahtumien kautta Tuottava Idea -kilpailu sekä kamari saivat talousalueella laajaa näkyvyyttä.

Kuva 1

Tuottava Idea –kilpailun alueprojektipäällikkö Krista Mikkonen markkinoimassa TI-kilpailua YritysMiitti tapahtumassa Riihimäellä. (Kuva: Sami Nummela)

Projektin tuloksena saimme useinta vinkkejä tuottavista ideoista. Laajensimme verkostojamme ja tavoitimme uusia kontakteja, jotka ovat johtaneet sekä koejäsenhakemuksiin että yhteistyökumppanineuvotteluihin.

PRES Sami Nummela YritysMiitti tapahtumassa (Kuva: Krista Mikkonen)