Aluejohtajan terveiset

Aluejohtajallakin puolivuotiskatsauksen aika ja katse tulevaan

Kokemusrikas alkuvuosipuolisko

Kamarivuosi 2015 on pyörähtänyt toiselle puoliskolleen ja kamareista aina kansalliselle tasolle on katsastettu miten alkuvuosi meni niin toimintasuunnitelmien tuloksellisuuden kuin muunkin suhteen. Paljon on saatu aikaan eri tasoilla. B-alueella on ollut aivan huikeita projekteja ja vahvaa vaikuttamista. Ja kesälläkin oli aktiivisesti tapahtumia kun kamareissa vietettiin mm. kesäpäiviä ja alueella kisattiin BAM!:ssa alueen mestaruudesta. Kansallinen puheenjohtaja Lundanin Johannakin vieraili elokuussa eri puolilla alueemme kamarien tapahtumissa ja piti kokemastaan.

Alueen pitkän tähtäimen kehittämiseen tähtäävä Suunta B -työssä on luotu vuoden 2020 tulevaisuuskuva ja jatkossa keskitytään toimenpiteisiin ja viestintään. Suunta B 2020-työ alkoi aluekickoffissa tammikuussa ja on jatkunut aina puheenjohtaja- ja DP-porukan ollessa koolla tapahtumissa ja valmistuu marrraskuun Hallitusakatemiaan mennessä. Jokainen kamari saa toimia omalla tavallaan, mutta kun tietyissä asioissa kaikilla suunta on sama, kamarit tukevat toisiaan josta kaikki hyötyvät. Yhdessä olemme enemmän ja vaikuttavampi. Työn tavoitteena on auttaa kamareitamme onnistumaan toiminnassaan tulevaisuudessa sekä tukea jäsenaktiivisuuden, harrasteiden välisen kilpailun ihmisten vapaa-ajasta  ja talouden asettamissa haasteissa. Yhteinen tavoitteemme on myös edistää jäsenmäärän ja toiminnan laadukkuuden positiivista kehitystä sekä avata jäsenistölle aluetoiminnan mahdollisuuksia.

Mieleeni kevätkaudesta jäi ylpeys beeläisten tekemisistä ja menestyksestä, kruununa Eurooppa-palkinnonkin voittaminen. On ollut hienoa olla beeläinen ja saada jakaa kanssanne nämä hetket. Meillä osataan!

 

Mitä kaikkea matkalla viime syksyn vaalikokousten jälkeen on tehty?

Ajattelin avata erityisesti tuoreempia alueemme kamarilaisia ajatellen mitä aluejohtajan ja alueen toimintaan sisältyy, monestihan sanotaan, että kamaritoiminta (alue- ja kansallisella tasolla) avautuu vasta puheenjohtajan saappaissa toimineille.

Oma aikani on mennyt niin ihmisten kuin asioidenkin parissa. Luonnollinen startti oli aluetiimiin tekijöiden rekrytoiminen kutsuvirkojen osalta ja tiimiläisten kanssa heidän tehtävistään ja tavoitteistaan keskustelut. Aika lokakuusta aina alueen vuosikokoukseen asti tiimini kanssa oli aluevuoden suunnitelmadokumenttien tekemispainotteista ja tulevien kokousten valmisteluja. Aluevuoden keskeiset dokumentit ovat toimintasuunnitelma, budjetti ja vuosikello. Alueen puheenjohtajakokouksissa tehdään päätökset Toimintaohjeiden ja vuosikellon mukaisista asioista eli mm. tulevista kokous- ja tapahtumajärjestäjistä. Puheenjohtajien ja aluetiimiläisten kesken on oltu koolla Johtajuus- ja hallitusakatemioissa, aluekickoffissa, alue- ja kansallisessa vuosikokouksessa sekä Pres-akatemiassa.

Alueorganisaatio on vienyt suunnitelmat toimeksi, esimerkiksi aluekoulutuspäällikkömme (R-IND) Laura oli aktiivisesti mukana aluevuosikokouksen väen kanssa rakentamassa meille koulutuksia, puhekilpailua ja luomassa uutta koulutuspolkua. Aluetapahtumapäällikkö (R-LOM) Heikki on alueellisten tapahtumien järjestäjien tukena ja järjestämässä mm. alueen kickoff-viikonloppua. Aluesihteeri (RS) Marjo hoitaa alueen hallinnon koukeroita. Jörg vastaa alueen tietohallinnosta yhdessä alueviestintäpäällikkö (RIO) Miian kanssa, joka huolehtii, että saamme kuukausittain alueen tiedotteen mitä alueella tapahtuu, näymme kansallisesti Meriitissä ja verkkoviestintämme on ajan tasalla. Aluekoordinaattori (RC) Kirsi tarjoaa kamaritukea sitä tarvitseville ja on tukemassa valmistautuvien puheenjohtajien valmistautumista PJ-vuoteensa. Aluekansainvälisyyspäällikkö ( R-INT) Kristiina pitää meidät ajan tasalla kansainvälisistä asioista. Aluemyyntipäällikkö (R-BUS) Tuomas pyörittää alueen varainhankintaa ja yhteistyökumppanuuksia sekä järjestää myyntikoulutuksia. Aluepalkintopäällikkö (R-AWARDS) Mira taas tukee ja auttaa kamareita palkintoasioissa, sekä uudistaa alueen palkintokäsikirjaa seuraavaksi vuodeksi. He kaikki ovat koonneet alueen kamareiden hallituksista kaikki lohkonsa yhteiseen ryhmään jossa vuorovaikutus jatkuu läpi vuoden.

Aluetiimin yhteisiä vuositeemoja on pidetty jatkuvasti esillä: vuorovaikutusta kamareihin, yhteistyön rakentamista alueella, aluevirkojen tutuksi tekemistä ja Suunta B 2020-työn toteuttaminen.

Aluetiimiläisten hoitaessa omia vastuitaan, aluejohtajana olen keskittynyt puheenjohtajien tukemiseen, kokousvalmisteluihin ja aktiiviseen osallistumiseen Keskusliiton hallitustyöskentelyyn. Hallituksessa on tehty kovasti töitä tulevaisuuden eteen ja on huikeaa saada edustaa B-aluetta. Olen saanut olla näkemässä ja itse vaikuttamassa suomalaisen nuorkauppakamaritoiminnan kokonaisuuteen ja myös Suomen linjaan kv- tasollakin. Tärkein oma teemani on ollut nostaa aluetason merkitystä ja sitä osana vaalivalmennusta 2016 edistämässä henkilöiden ja heidän kauttansa koko suomalaisen JC-toiminnan vaikuttavuutta. Keskusliiton kokouksien myötä Suomi tullut tutummaksi kun on kokoustettu näissä: Sappee, Tampere, Ikaalinen, Renko, Tahko, Espoo, Turku ja vielä Tallinna, Levi ja Lappeenranta. Mitä enemmän aikaani olen antanut, sitä enemmän olen kokenut saaneeni!

Puheenjohtajien ja aluetiimiläisten kanssa olen heinä-elokuussa käynyt välikeskusteluita, joiden tarkoituksena on ollut ottaa kunkin kanssa sellainen hetki, että ehdimme rauhassa keskustella toimintaan liittyvistä asioista ja missä mennään laadittujen suunnitelmien toteutumisen suhteen. Syyskauden tärkeimpiä teemoja ovat kamarivierailut ja asetettujen tavoitteiden saavuttamisen varmistaminen. Olen pitänyt ja saanut paljon keskusteluista.

 

Käännetään katse tulevaan

Olethan jo pohtinut mitä tekisit JC:nä vuonna 2016? Vaihtoehtoja punnitessasi kannustan pysähtymään Miksi? –kysymykseen äärelle ja pohtimaan tehtävää, johon Sinulla on intohimoa ja jossa JCI:n mahdollisuudet edistävät omia tavoitteitasi ja tarpeitasi. Paikallisen kamarin virkojen ohella, alueella on tarjolla mahtavia tehtäviä kokea, kehittyä ja edistää omia tavoitteitasi ja tarpeitasi. Kansallinen ja kv-taso avaavat vieläkin laajemmat huikeat JCI:n mahdollisuudet. Haasta rohkeasti itsesi ja nauti matkasta.

Syyskaudella kamaritoiminnassa on paljon loistavia tapahtumia ja kohtaamisia, joita odottaa! Aluetapahtumistamme ovat tulossa debattimittelöt sekä aluevuosikokous osana Levin vaalipamausta sekä alueen että kamareiden rapujuhlat ja useita kamareiden 50v/55v –juhlia, joitakin mainitakseni. Osallistutaan oman kamarin tapahtumiin ja vieraillaan myös naapurikamarin tapahtumissa. ”Vuoroin vieraissa” käymällä toisilta opitaan uusia ideoita, toteutustapoja, ja saadaan uusia ystäviä. Ota kaverikin mukaan tapahtumiin. JC-verkosto on huikea. Avoimin mielin liikkeelle ja kokemaan – nähdään!

 

Loistavaa syyskautta!

Jarkko Salovaara
aluejohtaja, alue B 2015

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *