Päivä Johtajana Kaakossa -projekti

Toista kertaa järjestettävä Päivä Johtajana Kaakossa -projekti ponkaistiin käyntiin keväällä Kotkan, Haminan, Kouvolan, Lappeenrannan ja Imatran nuorkauppakamareiden kesken. Tarkoituksena oli saada mukaan mielenkiintoisia johtajia, joiden seuraajiksi 17-24 vuotiaat nuoret voivat hakea – ja päästä!

Tempausta markkinoidaan alueen toisen- ja kolmannen asteen oppilaitosten lisäksi myös TE-toimistoon kohderyhmänä työttömät nuoret. Kotkan projektitiimi kokoontui ’lyömään viisaita päitään yhteen’ useamman kerran kevään aikana.

Tapaamisissamme listasimme mielestämme sopivan määrän mielenkiintoisia alueemme johtajia ja aloitimme yhteydenottorumban. Positiivisena yllätyksenä huomasimme, että lähes kaikki listamme johtajista lähti innolla mukaan Päivä Johtajana -projektiin, luvaten yhden kokonaisen työpäivänsä nuoren käyttöön.

Tempauspäivä on 7.10.2015. Projektiryhmämme odottelee nyt malttamattomana nuorten hakemuksia (hakuaikaa on 18.9.2015 saakka) ja tempauspäivän tuloksia! Alueen johtajia houkuttelemaan ’kasvojohtajaksemme’ lupautui Kymen Seudun Osuuskaupan hotelli –ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Arttu Salmi.

Kokonaisuudessaan mukaan tempaukseen lähti 67 johtajaa.  Kotkasta mukaan lähteneet johtajat:
Arttu Salmi, Kymen Seudun Osuuskauppa
Jouko Lehtoranta, Kymenlaakson kauppakamari
Mika Perttunen, Cursor Oy
Ari Utriainen, Nitro ID
Brithe Suni, Cursor Oy
Sari Puhilas, Kauppakeskus Pasaati
Juha Korhonen, OP Kymenlaakso
Seija Aalto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Heikki Jääskeläinen, Steveco Oy
Samuel Sterling, Kotkanvarasto
Tuomas Tiilikainen, Stora Enso Oyj
Antti Karjalainen, Kotkan kaupunki

Kotkan projektiryhmään kuuluvat Satu Kahila, Jani Nykänen ja Elina Järvinen.

Teksti: Elina Järvinen – koejäsen