Alue suuntaa vuoteen 2020

Työpajassa syyskuun lopussa Riihimäellä alueen puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (DP:t) työstivät käytännön toimenpiteitä ja vastuunjakoa kamareille, jäsenille ja aluetiimille miten yhdessä laadittuun alue B:n visioon päästään. Visioksi on luotu: ”Vuonna 2020 ulkoisiin mahdollisuuksiin  tarttuminen ja tekemisen ilo ohjaavat toimintaamme ja olemme Suomen paras alue alueyhteistyön tekemisessä”.

Alueen Suuntaa mietittiin isolla joukolla työpajassa Riihimäellä

Alueen yhteisiksi innostaviksi päämääriksi listattiin kamarifiiliksen ja alueidentiteetin nostaminen, kamareiden saamat selkeät hyödyt, yhdessä tekemisessä on voimaa, JC-toiminnan laatu ja uudistuvuus sekä tekemisen ilo.

Tehty pitkän tähtäimen suunnitelma ei ole valmis, eikä pidäkään, vaan päämäärät ja toteutus hakevat muotonsa vuorovaikutuksessa alueen jäsenistön kesken, kamareiden sisällä ja yhteistyössä aluetiimin kanssa. Marraskuun lopussa Hallitusakatemian koulutuksissa paneudutaan yhdessä Suunta-päämäärien eteenpäin viemiseen ja mukaan ottamiseen toimintasuunnitelmiin vuodelle 2016.

Tämän vuoden kamarien puheenjohtajat ja DP:t ovat kamareissaan suunnannäyttäjiä, joilta saa lisätietoa alueen päämääristä. Kannustamme kamareissa ja Sinua yksilötasolla pohtimaan mitä visio omalta osaltasi ensi vuoden JC-toiminnassa tarkoittaa ja mitä voisit tehdä?

Teksti: Jarkko Salovaara