Teknoware Oy on vuoden 2015 Vientitykki!

Lahtelainen Teknoware Oy on valittu Suomen Nuorkauppakamareiden vuoden 2015 Vientitykki -palkinnon saajaksi. Palkinto luovutettiin torstaina 5. marraskuuta Business Day –messutapahtumassa Lahden Urheilu- ja Messukeskuksessa.

Vientitykki 2015 palkintojenjako suoritettiin Business Day -messuilla Lahden Messukeskuksessa 5. marraskuuta. Kuvassa Teknoware Oy:n toimitusjohtaja Kai Kauto, projektipäällikkö Riku Koskimäki ja aluejohtaja Jarkko Salovaara.

Teknoware Oy on julkisen liikenteen ajoneuvojen valaistusjärjestelmiin sekä kiinteistöjen ja laivojen turvavalaistusjärjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys, joka on perustettu vuonna 1972. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Lahdessa ja se työllistää yli 250 henkilöä. Lisäksi Teknowarella on Yhdysvalloissa toimiva junien sisä- ja ulkovalaistukseen sekä linjakilpiin keskittynyt myynti- ja tuotantoyksikkö sekä Venäjällä sijaitseva tehdas paikallisia ajoneuvovalaistusmarkkinoita varten. Yli kahdenkymmenen eri puolilla maailmaa toimivan yhteistyöyrityksen lisäksi Teknowaren myyntiä tukee yhtiöt Arabiemiraateissa sekä Brasiliassa.

Tämän vuoden Vientitykin voittaja vastaa tuomariston kriteerejä ja omaa hienon tarinan suomalaisesta yrittäjyydestä. Yritys on pystynyt kasvamaan koko ajan ja kasvusta suurin osa on tullut viennin kehittymisen kautta. Tuomaristo toivoo, että yrityksen tarina kannustaa yrittäjyyteen ja ennakkoluulottomaan työhön viennin edistämiseksi.

Palkinnon vastaanottanut Teknowaren toimitusjohtaja Kai Kauto kiitti tunnustuksesta ja halusi jakaa palkinnon kaikkien Teknowaren työntekijöiden kesken. Voittajayrityksen ehdottajana toimi Lahden Nuorkauppakamari ry.

————————————————————————————-

Vientitykki on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n alue B:n järjestämä kilpailu vuodesta 1984 alkaen. Kilpailun voittajalle halutaan antaa tunnustusta menestyksekkäistä vientiponnisteluista. Kilpailualueena on Kanta- ja Päijät-Häme, Etelä-Karjala, Kymenlaakso ja Etelä-Savo. Vuoden 2015 yhteistyökumppaneina toimivat Etelä-Karjalan Osuuspankki, Päijät-Hämeen Osuuspankki, Riihimäen Seudun Osuuspankki, Suur-Savon Osuuspankki, Kymenlaakson Osuuspankki, DHL, Finn-Korkki ja Andritz.

Vientitykin aikaisempia voittajia ovat mm. Kemppi Oy, Savcor Group ja Merivaara Oy. Kilpailussa kiinnitetään huomiota muun muassa yrityksen aikaisempaan vientitoimintaan, viennin jatkuvuuteen ja toiminnan kannattavuuteen, uusiin aluevaltauksiin ja tuotteisiin, vietyjen tuotteiden määrään ja laatuun sekä Suomen tunnetuksi tekemiseen. Tänä vuonna annettiin erityistä painoarvoa jos yritys on kehittänyt tuotteen tai palvelun nimenomaan vientiä varten.

Lisätiedot: http://www.vientitykki.ehdolla.fi/