JCI Kotkan vuoden 2016 Kick Off – Johtajuus

JCI Kotkan vuoden 2016 Kick Off

Torstaina 14.1.2016 korkattiin Kotkan nuorkauppakamarin toimintavuosi käyntiin koulutustapahtumalla monikulttuurinen toimintakeskus Myllyssä. Kahvin lomassa puheenjohtaja Niina Härkönen esitteli kamarin toimintavuosikellon. Illan johtajuusteemasta vastasi senaattori Mikko Vuorio #48162 mukaansatempaavalla puheenvuorollaan: My way –  Johtajana muuttuvassa maailmassa.

Kotkan nuorkauppakamarin vuosi näytti Niinan esittelyn jälkeen jäsenten mielestä aktiiviselta, kun kamarilaisten vuoteen oli saatu suunniteltua lukuisia erilaisia tapaamisia, tapahtumia ja koulutuksia. Vuoden suunnittelua ohjasi jäsenkysely ja nyt suunnitelmassa on monipuolisesti yritysvierailuja, koulutuksia, yleishyödyllisiä projekteja, virkistäytymistä ja rentoja tapaamisia sekä kansallista ja kansainvälistä toimintaa. ”Aivan mahtava paletti toimintaa, varmasti riittää tekemistä täksi vuodeksi!”

Senaattori Mikko Vuorio #48162 on ”keitetty monessa eri liemessä” yritysmaailmassa ja siksi kokemusta ihmisten johtamisesta ja vastuunottamisen merkityksestä oli mielenkiintoista kuunnella.  Johtajuustarinasta huokui läpi asiantuntemus, joka on ansaittu monen eri käänteen kautta.

Mikko Vuorion #48162 johtajuustärpit
• Parhaimmillaan johdetaan persoonana, arvojen pohjalta.
• Yritykselle tärkeää ovat lojaalit asiakkaat. Lojaalius kytkeytyy persoonaan -ei yritykseen.
• Työn ja tuotteiden kehittäminen osana työtä on mahdollista ja kannattavaa, vaikka on kiire ja taloudellinen tilanne huono.
• On autettava esimiestä onnistumaan – johtaa voi myös alhaalta.
• Asiakkaiden ja alaisten kanssa pätevät samat säännöt: ole kiinnostunut, älä painosta, pidä yhteyttä, ole läsnä aidosti omana itsenäsi. Näin annetaan ja saavutetaan luottamus.
• Tiedota olennaisia tahoja, mitä teet ja samaan aikaan salaa ”rajaamalla jakeluja”.
• Nuorkauppakamari mahdollistaa johtajuuden harjoittelun
• Menestyksen avain on persoonallisuus.
• Veikka Gustafsson: ”Älä ota turhia riskejä. Huippuja riittää valloitettavaksi.”

Hienosti on saatu vuosi käyntiin näin innostavalla tavalla. Ei muuta kun seuraavia koulutuksia ja yhteisiä tapaamisia kohden!

Mahtavaa aktiivista JC-vuotta 2016 toivottaa Kotkan nuorkauppakamari!