Kolin aluevuosikokous First Timerin silmin

Riihimäen-Hyvinkään seudun riemua ja palkintosadetta!

Riihimäen-Hyvinkään seudun Nuorkauppakamarin riemua ja palkintosadetta!

”Missä meidän mökki on, sen kuuluis olla tässä?” Siinä ensimmäinen ihmettelyn aihe, jonka kokousviikonloppu toi tullessaan. Vanhat tekijät sekä uudet, innokkaat koejäsenet ahtautuivat saman autoon ja matkasivat viikonlopuksi Kolille. Saavuimme perille auto täynnä energiaa sekä outoa sekoitusta Hämettä ja Uuttamaata. Mökki oli varattu vain meille, joten tapahtuma sai ryhmäyttävän säväyksen jo ensi sekunneista.

Olin kyllä käynyt aikaisemminkin Kolilla, mutta astuessani hotelliin sisälle, jossa tapahtuma oli jo alkanut, huomasin kuinka erilaista siellä nyt oli. Ihmiset pyörivät kokouskassit kädessään, eikä mennyt kauaakaan kun minullakin oli kassi kädessä sekä kaulassa lätkä, jossa luki ”FIRST TIMER”. Olin ihmeissäni ja nopeasti minut ohjattiin viikonlopun ensimmäiseen toimintaan. DP-koulutus oli alkamaisillaan, eikä ollut aikaa jäädä ihmettelemään vilskettä.

Pian olinkin jo tutustumassa uusiin ihmisiin. Kaikki halusivat tutustua toisiinsa ja päästä esittelemään itsensä. Kuinka mahtavaa! Niin paljon uusia ihmisiä ja kaikilla jotain sanottavaa, kerrottavaa tai opetettavaa! Tajusin pian, että viikonloppu menee todella nopeasti.

Ja niin kävikin. Aivan huomaamatta (ja kymmenien ellei jopa satojen kättelyiden ja uusien tuttavuuksien jälkeen) oltiinkin jo lauantai-illassa. Kauniit iltapuvut ja komeat smokit täyttivät hotellin ravintolan, enkä voi kiistää etteikö kiilto silmissäni kasvanut kuin pienellä lapsella karkkikaupassa.

Illan aikana sain ylpeänä seurata, kuinka kamarimme aikaisemmat tekijät pääsivät hakemaan palkintojaan, niistä suorituksista, jotka olivat minutkin mukaan toimintaan saaneet. Kamarin palkintosadetta katsellessa – Vuoden koejäsen, Vuoden JC, Paras kamaritoiminta –  halusin itsekin tavoitella samaa.

Tärkeimpänä koko viikonlopusta mieleen jäi JCI :n ajatus koko toiminnan taustalla. Kuinka kaikki tilaisuudet ovat mahdollisuuksia verkostoitua, saada uusia tuttavuuksia ja ystäviä. Kuinka itsensä kehittäminen, elämän pituinen oppiminen, voi olla osa elämää, eikä sen tarvitse olla pelkkää sanahelinää puheissa.

Koli todellakin näytti minulle mitä tämä toiminta voi parhaimmillaan olla.

Kirjoittaja: Joonas Tanskanen/Riihimäen-Hyvinkään seudun Nuorkauppakamari