Tätä tietoa ei voi googlata!

Google-tutustuminen 2

Kotkan Nuorkauppakamari sai vieraita Googlelta.

Googlella on yhdeksän jättiläismäistä datakeskusta eri puolilla maailmaa. Yksi niistä on Haminassa. JCI Kotka oli erittäin etuoikeutettu saadessaan vieraakseen kaksi johtajaa Googlen datakeskuksesta Summasta!

Datakeskus on ollut valtava arvoitus suomalaisille, etenkin Haminalaisille. Yhtään tietoa ei ole vuotanut Googlelta tai sen 230:ltä työntekijältä. Ja tämä yksityiskohta on Googlen tärkein tehtävä! Datan salassapitäminen! Mitä he sitten salailevat? Ei mitään erityistä. Vain kaikkia tietoja sinusta!

Googlen toiminta Summassa menee kutakuinkin näin; lämmitystä, jäähdytystä ja tietokoneita. Ei kuulosta kovin mielenkiintoiselta, etenkään niille, jotka eivät ole niin kiinnostuneita IT-jutuista. Googlen päätehtävä on siis säilyttää kaikki tieto jota ihmiset käyttävät googlen kautta. Säilyttämiseen ja sen prosessointiin tarvitaan hirveä määrä palvelimia jotka tuottavat lämpöä. ”Palvelinvarasto” täytyy viilentää ettei se ylikuumene.

Summan tehtaalla työskentelee 16 eri kansallisuutta, työkielenään englanti. Keskus käyttää 100% vihreää energiaa. Alue käsittää 121 hehtaarin maa-alan ja siellä on viisi päärakennusta. Google tarjoaa työntekijöille ilmaisen ruuan, työpaikalla on paljon erilaisia pelejä ja perjantaisin vapaamuotoinen saunavuoro alueen merenrantatontilla! Työajatkin heillä on. Muttei kovin tiukat!

Google-tutustuminen 1

Kuvassa googlelaiset Olavi Kemppi ja Mikko Green.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *