Vuoden 2016 Vientitykki on Suomen Kotikylmiö!

vientitykki1

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Kaakkois-Suomen alueyhdistykset ovat järjestäneet Vientitykki-kilpailun vuodesta 1984 alkaen. Kilpailussa on haettu kansainvälisesti menestynyttä yritystä kokoon katsomatta. Palkinnolla halutaan huomiota sekä viennin tehostamiseen että sen merkityksen korostamiseen. Vuosittain jaetaan pronssista valettu tykki. Projektilla haetaan vuosittain palkittavaa yritystä ja /tai henkilöä. Vientitykki-palkinnon saajan valinnassa huomioidaan yrityksen aikaisempi vientitoiminta, viennin jatkuvuus ja toiminnan kannattavuus, uudet aluevaltaukset, uudet tuotteet, vietyjen tuotteiden määrä ja laatu, viennin Suomea tunnetuksi tekevä arvo ja viennin muu julkisuusarvo. Vuosittain jaetaan vain yksi palkinto. Vuonna 2016 palkinnon voittaja on Suomen Kotikylmiö!

Hollolalainen Suomen Kotikylmiö Oy valmistaa FESTIVO -tuotemerkillä kylmälaitteita sekä kotitalous- että ammattikäyttöön. Liikevaihdosta noin 37 prosenttia (v 2015) menee vientiin.

Tuotteet tunnetaan korkealuokkaisina ja käyttöiältään pitkäkestoisina laitteina. Tämä perustuu osittain kotimaiseen tarkkaan työnlaatuun, mutta vähintään yhtä paljon myös laadukkaisiin komponentteihin.

Kotitalouksille löytyy FESTIVO kylmiöpakastimet, kylmiöt, pystypakastin sekä viinikaapit. Ammattipuolelle laitteita löytyy aina Buffet tarjoilukalusteista tarkkaa lämpötilatasaisuutta vaativiin MEDLAB lääkesäilytyskaappeihin, sekä myös esimerkiksi nuuskakaappeja. Kaikissa tuoteryhmissä yhtenäistä on kylmän hallinta ja sen tehokas tuottaminen. Muunmuassa MEDLAB tuotteilla on tärkeä rooli yrityksen kasvuun tähtäävässä strategiassa. Kasvua on myös haettu yritysostoin. Yritys haluaa olla edelläkävijä kylmäteollisuudessa.

Suomen Nuorkauppakamarin Alue B:n aluejohtajana vuonna 2016 toiminut Ari Pöyhönen sekä Vientitykki-projektin projektipäällikkö toimittivat palkinnon Suomen Kotikylmiölle joulukuussa. Suomen Kotikylmiön myynti- ja markkinointijohtaja Noora Orpana kertoi kiitospuheessaan olevansa iloinen saadessaan palkinnon: ”Palkinto pääsee kunniapaikalle toimistossamme, ja hienoa että työmme palkitaan! Viennin osuus myynnistämme onkin kasvussa, ja siksikin tämä palkinto lämmittää mieltä”

Suomen Nuorkauppakamari onnittelee voittajaa ja muistuttaa että kilpailu tullaan järjestämään myös vuonna 2017. Yhteistyökumppanihaku kilpailuun on menossa. Jos sinun yrityksesi haluaa tulla yhteistyökumppaniksi, ota yhteyttä ensi vuoden projektipäällikköön Taru Mikkoseen sähköpostitse taru.mikkonen@kinno.fi tai puhelimitse 050 4067 668

Alue B:n aluejohtaja Ari Pöyhönen ja Vientitykki 2016 –projektipäällikkö Christoffer Hansson haluaa kiittää kaikkia jotka osallistuivat tähän projektiin, ja kiitos tietenkin myös yhteistyökumppanillemme Teknoware Oy:lle.

Lisätietoja:

Christoffer Hansson