Kuinka saada kamariin uusia jäseniä?

Jäsenmäärä on merkittävä tekijä sekä kamarin elinvoimaisuudessa että alueellisen vaikuttamisen mahdollisuuksissa. On pakko myöntää, että nuorkauppakamaritoiminta on yllättävän tuntematonta, vaikka tämä nuorten aikuisten koulutus- ja kehittämisorganisaatio on toiminut maailmalla jo yli sata vuotta. Suomessa juhlitaan tänä vuonna nuorkauppakamaritoiminnan 60-vuotisjuhlavuotta. Se on loistava syy lisätä kamaritoiminnan tunnettavuutta!

Kaksi helppoa vinkkiä jäsenhankintaan:

1. Kerro, että harrastat nuorkauppakamaritoimintaa ja esitä konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka ihmiset hyötyvät kyseisestä organisaatiosta:

– Loistava koulutustarjonta kamareissa, alueella, kansallisesti ja kansainvälisesti

– Hyvät verkostot, jotka mahdollistavat aktiivisten nuorten aikuisten yhteistyön ja vaikuttamisen alueella

– Mahdollisuus löytää uusia oppeja projekteissa, kokouksissa, hallitustyöskentelyssä

– Hyviä, vähemmän virallisia aktiviteetteja kuukausitapahtumien muodossa (yritysvierailut, yhteistapaamiset, kamarilounaat, juhlat, hauskanpito)

– Mahdollisuus edistää omaa urakehitystä uusien oppien ja kontaktien avulla

1. Tuo ystäväsi ja tuttavasi tutustumaan kamarin tapahtumiin:

– Nuorkauppakamarin toiminnan ja loistavat ihmiset on helpompi esitellä oikeassa tapaamisessa (voidaan pitää rento tilaisuus, joka on nimenomaan jäsenhankintaa suunnattu – vaikka yritysvierailu tai liikunnallinen aktiviteetti

– Esittele ystäväsi kaikissa sopivissa tilanteissa nuorkauppakamarilaisille (esim. juhlissa, urheilutapahtumissa tai verkostoitumistapahtumissa)

Tee tavoite, että kerrot vähintään yhdelle ystävällesi, tuttavallesi tai työkollegallesi Nuorkauppakamarista joka viikko. Tulokset saattavat yllättää ja oma kamarisi lähteä huikeaan nousuun!

Pasi Pasanen
Aluemyyntipäällikkö