Vientitykki-palkinnon voittajaksi lahtelainen Sympa Oy

Nuorkauppakamarin Vientitykki-kilpailun vuoden 2018 voittajaksi on valittu nopeasti kasvava henkilöstöhallinnon ohjelmistotalo, Sympa Oy. Yritys on toiminut vuodesta 2005 alkaen ja Sympan ratkaisuja käytetään yli 50 maassa. Tuomaristoon teki vaikutuksen paitsi vientihakuisuus, myös yrityksen voimakas kasvuhakuisuus.

Sympan toimialana on henkilöstöhallinnon ohjelmistot ja ratkaisut. ”Kokonaisvaltaista HR- ratkaisua tuottaessa vienti on ainut mahdollisuus ja ollut mielessämme alusta alkaen. Suomi on liian pieni markkina, joten kilpailussa pärjätäkseen on oltava kasvuhakuinen.”, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Keijo Karjalainen.

Vientitykki on Suomen Nuorkauppakamareiden alue B:n järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrityksiä vientiin ja tuoda julki hyviä esimerkkejä siitä, miten vientiä tehdään.

”Suomi on niin pieni maa, että vienti on ainut mahdollisuus hyvinvointiin. Lukiessani sekä aiempien voittajien tarinoita että tämän vuoden kilpailuhakemuksia monesti on tullut olo, että miten en ole tästäkään yrityksestä kuullut aiemmin mitään.”, totesi Nuorkauppakamarin 2018 aluejohtaja Juha Ketola.

Aiempina vuosina kilpailun ovat voittaneet mm. Mad Professor Amplifications, Teknoware ja Festivo. Viime vuonna kilpailun voitti Kouvolan Lakritsi.