Vientitykki-kilpailun voittoon hämeenlinnalainen Movax Oy

Suomen nuorkauppakamareiden B-alueen järjestämän Vientitykki-kilpailun voittaja on ratkennut. Palkinto jaetaan Mikkelissä Vientitykki: Tähtäimessä kasvu –seminaarin yhteydessä 10.9. Voiton vei hämeenlinnalainen Movax Oy. Vuonna 1993 perustetun Movaxin koko toiminta perustuu vientiin ja asiakkaita yrityksellä on yli 60 maassa.

Movaxin ratkaisut ovat kaivinkoneperustaisia ja tuotevalikoimiin kuuluu muiden muassa esiporia, sivuiskijöitä, paalutuskairoja ja paalujohteita. Tuotteiden lisäksi yritys tarjoaa asennus- ja ohjausjärjestelmiä sekä tiedonhallintaa, sekä kehittää johdonmukaisesti parempia ja älykkäämpiä ratkaisuja.

”Tuomariston vakuutti yrityksen selkeä, johdonmukainen kasvu ja osaava toiminta. Yrityksen koettiin olevan suunnannäyttäjä, josta muut voivat ottaa oppia ja joka raivaa tietä myös muille yrityksille maailmalla”, kertoo kilpailupäällikkö ja tuomariston sihteerinä toiminut Irina Kujanpää.

Tuomariston kokoonpanossa olivat mukana kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajina Fintralta Arto Tenhunen ja Kasvun Roihusta Anna-Mari Blek. Nuorkauppakamareiden edustajana tuomaristossa oli mukana aluejohtaja Taru Mikkonen ja neljäntenä jäsenenä viime vuoden Vientitykki-voittajan, Sympa Oy:n edustaja Keijo Karjalainen.

Kilpailun voittaja palkitaan Vientitykki-palkinnolla sekä Fintran Managing Global Key Accounts -koulutuksella. Voittajan lisäksi tuomaristo halusi palkita kunniamaininnalla myös toisen kilpailevan yrityksen, Laitex Oy:n.

”Laitexin kohdalla tuomaristo kiinnitti huomiota erityisesti upeaan kasvutarinaan, jossa kasvun eteen on tehty juuri oikeita tekoja”, Kujanpää toteaa. Suomen Nuorkauppakamareiden alue B järjesti Vientitykki -kilpailun jo 34. kerran. Vientitykki-kilpailua on käyty alueella vuodesta 1984. Palkinto on perustettu huomion kiinnittämiseksi viennin tehostamiseen ja merkitykseen.

Kansainvälisesti menestynyttä yritystä etsittiin kokoon katsomatta alueelta, joka kulkee Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä itärajalle sekä Kotkasta Pieksämäelle. Tällä alueella toimii myös 13 paikallista nuorkauppakamaria, jotka olivat mukana etsimässä oman alueensa potentiaalisia Vientitykkivoittajia.

Kilpailun yhteydessä järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa vientiseminaari yhdessä Mikkelin nuorkauppakamarin kanssa. Seminaarin huippupuhujina esiintyvät Suomalais-venäläisen kauppakamarin Jaana Rekolainen, City Family Oy:n Ilkka O. Lavas, Kasvun Roihu Oy:n Anna-Mari Blek ja Export Maker Oy:n Jonne Pöyhtäri. Kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Fintra, Kasvun Roihu ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari. Seminaaria olivat mukana mahdollistamassa myös Mikkelin nuorkauppakamari, Miksei Oy, Etelä-Savon vientiosaajat -hanke sekä Rolleri.