Vientitykki

Vientitykki 2019 voittaja Movax Oy, kuvassa myös aluejohtaja Taru Mikkonen sekä kilpailupäällikkö Irina Kujanpää

Suomen nuorkauppakamareiden B-alueen järjestämän Vientitykki-kilpailun voittaja on ratkennut. Palkinto jaettiin Mikkelissä Vientitykki: Tähtäimessä kasvu –seminaarin yhteydessä 10.9. Voiton vei hämeenlinnalainen Movax Oy. Vuonna 1993 perustetun Movaxin koko toiminta perustuu vientiin ja asiakkaita yrityksellä on yli 60 maassa.

Movaxin ratkaisut ovat kaivinkoneperustaisia ja tuotevalikoimiin kuuluu muiden muassa esiporia, sivuiskijöitä, paalutuskairoja ja paalujohteita. Tuotteiden lisäksi yritys tarjoaa asennus- ja ohjausjärjestelmiä sekä tiedonhallintaa, sekä kehittää johdonmukaisesti parempia ja älykkäämpiä ratkaisuja.

”Tuomariston vakuutti yrityksen selkeä, johdonmukainen kasvu ja osaava toiminta. Yrityksen koettiin olevan suunnannäyttäjä, josta muut voivat ottaa oppia ja joka raivaa tietä myös muille yrityksille maailmalla”, kertoo kilpailupäällikkö ja tuomariston sihteerinä toiminut Irina Kujanpää.

Tuomariston kokoonpanossa olivat mukana kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajina Fintralta Arto Tenhunen ja Kasvun Roihusta Anna-Mari Blek. Nuorkauppakamareiden edustajana tuomaristossa oli mukana aluejohtaja Taru Mikkonen ja neljäntenä jäsenenä viime vuoden Vientitykki-voittajan, Sympa Oy:n edustaja Keijo Karjalainen.

Vientitykki-kilpailussa kunniamaininnan sai Laitex Oy. Kuvassa Laitex Oy:n Lasse Kurronen sekä aluejohtaja Taru Mikkonen ja kilpailupäällikkö Irina Kujanpää

Kilpailun voittaja palkitaan Vientitykki-palkinnolla sekä Fintran Managing Global Key Accounts -koulutuksella. Voittajan lisäksi tuomaristo halusi palkita kunniamaininnalla myös toisen kilpailevan yrityksen, Laitex Oy:n.

”Laitexin kohdalla tuomaristo kiinnitti huomiota erityisesti upeaan kasvutarinaan, jossa kasvun eteen on tehty juuri oikeita tekoja”, Kujanpää toteaa. Suomen Nuorkauppakamareiden alue B järjesti Vientitykki -kilpailun jo 34. kerran. Vientitykki-kilpailua on käyty alueella vuodesta 1984. Palkinto on perustettu huomion kiinnittämiseksi viennin tehostamiseen ja merkitykseen.

Kansainvälisesti menestynyttä yritystä etsittiin kokoon katsomatta alueelta, joka kulkee Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä itärajalle sekä Kotkasta Pieksämäelle. Tällä alueella toimii myös 13 paikallista nuorkauppakamaria, jotka olivat mukana etsimässä oman alueensa potentiaalisia Vientitykkivoittajia.

Kilpailun yhteydessä järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa vientiseminaari yhdessä Mikkelin nuorkauppakamarin kanssa. Seminaarin huippupuhujina esiintyvät Suomalais-venäläisen kauppakamarin Jaana Rekolainen, City Family Oy:n Ilkka O. Lavas, Kasvun Roihu Oy:n Anna-Mari Blek ja Export Maker Oy:n Jonne Pöyhtäri. Kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Fintra, Kasvun Roihu ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari. Seminaaria olivat mukana mahdollistamassa myös Mikkelin nuorkauppakamari, Miksei Oy, Etelä-Savon vientiosaajat -hanke sekä Rolleri.

 

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n B-alueen kamarit ovat järjestäneet Vientitykki-kilpailua jo vuodesta 1984. Kilpailussa haetaan kansainvälisesti menestynyttä yritystä kokoon katsomatta. Palkinto perustettiin huomion kiinnittämiseksi viennin tehostamiseen ja merkitykseen. 

Kilpailualue: Hamina, Heinola, Hämeenlinna, Imatra, Kouvola, Kotka, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Mäntsälä, Pieksämäki, Riihimäki ja Savonlinna.

Kilpailuaika on 1.5.-31.8.2019. Täytä kilpailuhakemus. 

Vientitykki-kilpailun voittaja saa arvostetun Vientitykki-palkinnon sekä yhden paikan yhteistyökumppanimme Fintran Managing Global Key Accounts -koulutukseen (arvo 3 500 €). Vientitykki-palkinnon voittaja julkaistaan Vientitykki: Tähtäimessä kasvu -seminaarin yhteydessä 10.9.2019. 

Vientitykki: Tähtäimessä kasvu -seminaari

  Huippupuhujia, vientitarinoita, tietoa ja vuoden Vientitykki-kilpailun voittajan julkistaminen! Vuoden mielenkiintoisin seminaari kaikille viennistä kiinnostuneille!  

Varaa paikkasi Vientitykki: Tähtäimessä kasvu -seminaariin tästä. 

Haluaisitko varata ständipaikan seminaarista? Ota yhteyttä kilpailupäällikköön (yhteystiedot alla)! 

Vientitykki

Projektin tarkoituksena on innostaa yrityksiä vientiin ja nostaa esiin hyviä esimerkkejä vientiyrityksistä. Sillä haetaan vuosittain palkittavaa yritystä ja / tai henkilöä. Vientitykki-palkinnon saajan valinnassa huomioidaan yrityksen aikaisempi vientitoiminta, viennin jatkuvuus ja toiminnan kannattavuus, uudet aluevaltaukset, uudet tuotteet, vietyjen tuotteiden määrä ja laatu, viennin Suomea tunnetuksi tekevä arvo ja viennin muu julkisuusarvo. Vuosittain jaetaan vain yksi palkinto. Samasta ansiosta jaetaan palkinto vain kerran. Palkintoraati voi harkintansa mukaan jakaa kunniamainintoja.

Vuonna 2019 projektia uudistetaan ja viennin mahdollisuuksia halutaan tuoda entistä näkyvämmin esiin. Syksyllä järjestetään vientiaiheinen seminaari, jolla tuodaan esiin esimerkkejä viennin tekijöiltä. Seminaarin yhteydessä palkitaan vuoden Vientitykki.

Seminaari järjestetään tiistaina 10.9.2019 Mikpoli-salissa (Patteristonkatu 2, Mikkeli).

Varaa paikkasi Vientitykki: Tähtäimessä kasvu -seminaariin tästä. 

Lisätietoja:

Irina Kujanpää
Projektipäällikkö Vientitykki 2019, alue B
Puhelin: 040 706 2224
Sähköposti: irina.kujanpaa@jci.fi

Yhteistyössä