Suomen Nuorkauppakamarit ry:n B-alueen kamarit ovat järjestäneet Vientitykki-kilpailua jo vuodesta 1984. Kilpailussa haetaan kansainvälisesti menestynyttä yritystä kokoon katsomatta. Palkinto perustettiin huomion kiinnittämiseksi viennin tehostamiseen ja merkitykseen. 

Kilpailualue: Hamina, Heinola, Hämeenlinna, Imatra, Kouvola, Kotka, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Mäntsälä, Pieksämäki, Riihimäki-Hyvinkää ja Savonlinna.

Kilpailuaika on 1.6.-30.9.2020.

Vientitykki-kilpailun voittaja saa arvostetun Vientitykki-palkinnon. Voittaja julkaistaan Tähtäimessä kasvu -seminaarin yhteydessä 30.10.2020.

Vientitykki: Tähtäimessä kasvu -seminaari

Huippupuhujia, vientitarinoita, tietoa ja vuoden Vientitykki-kilpailun voittajan julkistaminen! Vuoden mielenkiintoisin seminaari kaikille viennistä kiinnostuneille!

Haluaisitko varata ständipaikan seminaarista? Ota yhteyttä seminaarin projektipäällikköön (yhteystiedot alla)!

Vientitykki

Projektin tarkoituksena on innostaa yrityksiä vientiin ja nostaa esiin hyviä esimerkkejä vientiyrityksistä. Sillä haetaan vuosittain palkittavaa yritystä ja / tai henkilöä. Vientitykki-palkinnon saajan valinnassa huomioidaan yrityksen aikaisempi vientitoiminta, viennin jatkuvuus ja toiminnan kannattavuus, uudet aluevaltaukset, uudet tuotteet, vietyjen tuotteiden määrä ja laatu, viennin Suomea tunnetuksi tekevä arvo ja viennin muu julkisuusarvo. Vuosittain jaetaan vain yksi palkinto. Samasta ansiosta jaetaan palkinto vain kerran. Palkintoraati voi harkintansa mukaan jakaa kunniamainintoja.

Vuonna 2019 projektia uudistetaan ja viennin mahdollisuuksia haluttiin tuoda entistä näkyvämmin esiin. Syksyllä järjestettiin ensimmäinen vientiaiheinen seminaari, jolla tuotiin esiin esimerkkejä viennin tekijöiltä. Seminaarin yhteydessä palkittiin myös vuoden 2019 Vientitykki.

Lisätietoja:

Miia Hovilainen
Vientitykki 2020 kilpailupäällikkö
miia.hovilainen (at) jci.fi tai 044 5434 255

Hanna Pikkarainen
Vientitykki 2020 kilpailupäällikkö,
Tähtäimessä Kasvu -seminaarin projektipäällikkö
hanna.pikkarainen (at) jci.fi tai 044 5755 868