Ystävyyttä ja kamaritoimintaa

Nuorkauppakamaritoiminnan kautta voi löytää uusia ystäviä, ja vieläpä aikuisiällä! Näin kävi muun muassa Savonlinnan Nuorkauppakamarin Sarille ja Johannalle.

Ystävykset Sari ja Johanna tutustuivat ROIHU:n StartUp Booster -koulutuksessa tammikuussa 2020. Johannaa oli jo parinkin eri henkilön toimesta kosiskeltu mukaan kamaritoimintaan, mutta hän oli kokenut toiminnan omaan sen hetkiseen tilanteeseen huonolta. Sari kuitenkin vakuutti StartUp Booster -koulutuksessa yleisellä esittelyllään. Sari toi esille olevansa mukana kamaritoiminnassa ja kertoen mitä kaikkia mahdollisuuksia toiminta oli hänelle tuonut. – Löydettiin tosi nopeasti yhteinen sävel tiimityöskentelyn kautta ja kuljettiin samalla kyydillä eri tapahtumiin, kun satuttiin asumaan lähekkäin, Sari ja Johanna kertovat. Johanna liittyi mukaan kamariin ja lähtikin jo heti helmikuussa Wieniin JCI -matkalle. – Matkan jälkeen koulutuksien ja kamaritapahtumien kautta ystävystyttiin lisää. Kesän tultua lähdettiin viettämään ”elämämme kesää”, tehtiin paljon asioita yhdessä, niin kamarissa kuin vapaallakin, he kertovat.

Viiniä on virrannut ja maailma on parannettu jokaiselta mahdolliselta kantilta. – Ollaan viljelty luokattoman huonoa huumoria niin paljon, että kamaritoveritkin alkoivat jo hieman epäillä olemmeko ihan terveitä, Sari ja Johanna nauravat. Ei ole sellasta aihetta mistä ystävykset eivät voisi jutella: – Monesti jutut päättyy joko itkuun tai miltei pissat housussa itkunauruun, he kertovat.

Ystävyys alkoi noin vuosi sitten ja yhteydenpito ystävysten välillä on tiivistä. – Saunotaan miltei viikottain, lenkkeillään niin useasti kun on mahdollista, testaillaan eri urheilulajeja ja uusia juttuja kun pystytään. Soitellaan myös miltei päivittäin maratonipuheluita, ystävykset kertovat ja jatkavat. – Puhumattakaan sydämen purkamisesta, sitä on nimittäin mahtunut paljon kuluneeseen vuoteen. Jos jotain mainittavan arvoista tulee päivään, laitetaan heti viestiä, iloitaan tai purnataan, ei varmaan olla hetkeäkään hiljaa.

Sekä Sari että Johanna kuuluu Savonlinnan Nuorkauppakamarin hallitukseen vuonna 2021, he sparrailevat toisiaan niin kamarihommissa kuin henkilökohtaisessa elämässä 100% panoksella. – On aivan mahtavaa kun on löytänyt niin läheisen ystävän, joka jakaa samat arvot, harrastukset ja sattuu asumaan ihan vieressä. Täyttä timanttia! Sari ja Johanna päättävät.

Teksti ja kuvat: Sari Ahokainen ja Johanna Helander
Savonlinnan Nuorkauppakamari

 

Ystäväviikko kamppis

Kenelle kamarilaiselle sanoisit “muistatko kun…” ?
Täydennä lause ja jaa paras muistosi kamariystävyydestä ystävänpäivän kunniaksi (14.2.-21.2.) Instagramissa, Facebookissa tai LinkedInissä. Haasta kaverisi tägäämällä mukaan ja laita postauksen loppuun #muistatkokun häshtäg. Tägätkää @jcialueb julkaisuihinne ja saatte lisänäkyvyyttä alueen somessa!

Toivottavasti kaikki lähdette mukaan!