Alue B:n palkinnot vuodesta 2019

Menneenä viikonloppuna jaettiin alueen palkinnot vuoden 2019 toiminnasta. Koska koronan vuoksi fyysinen gaala oli peruuntunut, päädyimme toteuttamaan palkintojen jaon etäyhteyksien avulla. Alueen vuoden 2020 palkintopäällikkö Sami Nummela ja vuoden 2019 aluejohtaja Taru Mikkonen jakoivat palkinnot Villa Ruthsissa. Miljöö on upea ja sopii loistavasti tilaisuuden luonteeseen. Tästä linkistä pääset vielä fiilistelemään eilisiä tunnelmia https://www.citymedia.fi/livestream

Ketä sitten palkittiin!?

Tuomareilla on varmasti ollut vaikea tehtävä valintoja tehdessä, sillä upeaa toimintaan on ollut jokaisessa kamarissa ja aktiivijäsenet ovat varmasti tehneet suurella sydämellä toimintaa. Tässä vielä alueella vuoden 2019 toiminnasta palkitut perusteluineen.

Alueen Vuoden 2019 Koejäsen: Asta Lintumäki, Savonlinnan seudun NKK

Tämä palkinto jaetaan koejäsenelle, joka osoittanut koejäsenvuonnaan erityistä aktiivisuutta ja kiinnostusta kamaritoimintaa kohtaan. Hän on osallistunut projektien lisäksi kamarin, alueen, kansallisiin ja kv-tapahtumiin ja koulutuksiin. Valinnassa vaikuttaa lisäksi henkilön merkitys omalle kamarille ja alueelle ja JC-arvojen toteutuminen nuorkauppakamarissa ja omassa elämässä.

Asta on heittäytynyt koejäsenvuonnaan täysillä toimintaan. Hän on osallistunut aktiivisesti oman kamarin toimintaan ja koulutuksiin ja innostunut koulutuksista niin paljon, että haki mukaan Kouluttaja-Akatemiaan. Vuoden koejäsen on ollut sekä rohkea että rohkea vastuunottaja. Elämänsä ensimmäisessä aluekokouksessa hän edusti kamariaan puhekisassa ja hallituksessaan hän teki SECYn viran kutsuvirkana.

Tuomareita ilahdutti erityisesti se, miten JC-arvot toteutuvat Astan omassa elämässä. Nuorkauppakamaritoiminta on innostanut hänet mukaan muuhun vapaaehtoistoimintaan edistämään Suomesta turvapaikan saaneiden maahanmuuttajaperheiden kotouttamista.

Alueen paras projekti: Nuorten taloustaidot -kiertue, Kouvolan NKK

Alueen parhaana projektina palkitaan projekti, jossa korostuu ulkoisiin mahdollisuuksiin tarttuminen. Kriteeristössä mainitaan muun muassa pitkän aikavälin hyödyt, vaikutus yhteiskuntaan ja kamarin ja jäsenistön osallistuminen. Jotain kertoo alueen kovasta projektitoiminnasta se, että tässä kategoriassa jaettiin myös kunniamaininta, jonka sai Lappeenrannan NKK projekti KarjalAreena. Tämä projekti nosti framille positiiviseen sävyyn maakunnalle tärkeä aihe: maakunnan elinvoimaisuus.

Voittajaprojektissa, Kouvolan NKK:n Nuorten taloustaidot-kiertueessa, korostuvat erityisesti pitkän aikavälin hyödyt ja vaikuttavuus yhteiskuntaan. Projekti pureutui kasvavaan ongelmaan, joka on noussut puheenaiheeksi laajasti suomalaisessa yhteiskunnassa: nuorten taloustaidot ja velkaantuminen. Tuomariston mukaan kyseessä on erinomainen esimerkki yhteiskuntaan vaikuttavasta projektista, josta kamari voi hyötyä myös taloudellisesti.

Kamarissa kasvanut: Niina Härkönen, Savonlinnan seudun NKK

Kamarissa kasvanut on melko tuore alueen palkinto, ja se on jaettu kahdesti ennen tätä. Palkinto myönnetään sellaiselle henkilölle, joka on hyödyntänyt nuorkauppakamarin tarjoamia mahdollisuuksia ammatillisessa kehittymisessään ja uralla etenemisessään. Voittaja on hyödyntänyt NKK työelämässä ja työelämäänsä nuorkauppakamarissa. Hän on imenyt itseensä paljon osaamista ja verkostoja osallistumalla aktiivisesti tapahtumiin ja koulutuksiin ulkomaita myöten.

Nuorkauppakamari on saanut tältä henkilöltä paljon: hän on tuonut ison määrän uusia jäseniä toimintaan, osallistunut kymmeniin projekteihin, tehnyt useita hallitusvirkoja, mentoroinut ja tukenut muita jiiceitä. Tuomariston mukaan tämä henkilö on hyvä esimerkki siitä, miten nuorkauppakamaria voi työelämässä hyödyntää ja miten kamari voi hyötyä omista verkostoista.

Alueen vuoden JC: Simo Engbom, Hämeenlinnan NKK

Alueen vuoden JC palkinto jaetaan tunnustuksena aktiivisuudesta, osallistumisesta kokouksiin ja projekteihin, aloitteellisuudesta, JC Creedin ja alueen pitkän aikavälin tavoitteiden mukaisen toiminnan edistämisestä sekä kyvystä innostaa muita mukaan kamaritoimintaan. Palkinnon kohdalla korostuvat myös henkilön merkitys omalle kamarille ja alueelle, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja JC-arvojen toteuttaminen omasa elämässä ja nuorkauppakamaritoiminnassa.

Alueen vuoden 2019 JC on ollut hengästyttävän aktiivinen ja hänen vuottaan kuvailee erityisen hyvin sanat kansainvälisyys ja JC-henki. Simo on ollut mukana kamarinsa projekteissa, osallistunut tapahtumiin ja kokouksiin omassa kamarissa, alueella, kansallisesti ja kansainvälisesti, hoitanut kamarissaan DP:n virkaa, kuulunut Team Finlandiaan, kouluttanut oman Liikematkustamisen koulutuksensa osana SNKK:n International Business Skills Academya ja vastannut DP-virkansa lisäksi kamarinsa kansainvälisyyslohkosta.

Alueen paras puheenjohtaja: Essi Kortesalo, Kouvolan NKK

Parhaan puheenjohtajan tunnustus myönnetään puheenjohtajan johtamistaidosta oman kamarin ja alueen tarkoitusperien edistämisessä ja tukemisessa. Täreitä asioita ovat muun muassa jäsenten aktivointi ja johtaminen, oman kamarin strategian mukainen toiminta, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja toiminta alueen hyväksi ja tietenkin JC-arvojen toteutuminen omassa elämässä ja nuorkauppakamaritoiminnassa.

Tässä sarjassa jaettiin palkinnon lisäksi yksi kunniamaininta, jonka sai Jussi Ahonen Lahden Nuorkauppakamarista. Jussi on ollut aktiivinen ja näkyvä persoona, myös oman kamarinsa ulkopuolella. Hän on ollut aktiivinen kyselijä kansallisessa pressaporukassa ja auttanut osaltaan siinä, että kamareiden hyviä käytänteitä on saatu jakoon. Puheenjohtajavuonnaan hän on kasvanut ihmisten johtajana, edistänyt oman kamarinsa näkyvyyttä ja pitänyt suhteita yllä oman kamarinsa yhteistyökumppaneihin.

Alueen parhaana puheenjohtaja vuodesta 2019 palkittu Essi Kortesalo haluaa luoda onnistumisen kokemuksia muille, jotta heillä pysyy kipinä nuorkauppakamaritoimintaan. Tämä lause on ohjannut hänen toimintaansa muun muassa apulaisprojektipäällikkön roolissa kamarinsa järjestämässä vuosikokouksessa.

Johtajana Essillä on ollut vahva näkemys siitä, minne kamari on menossa ja hän on tehnyt onnistuneita strategisia valintoja – kun Lastenvaaleihin ei löytynyt innokasta projektipäällikköä, hän otti itse koppia projektista. Myös Nuorten taloustaidot -kiertue sai alkunsa hänen aloitteestaan.

Paras kamaritoiminta: Lappeenrannan NKK

Parhaan kamaritoiminnan kategoriassa painotetaan muun muassa kamarin johtamista ja strategista suunnittelua, yksilönkehitystä, yhteiskunnallista osallistumista, kansainvälistä toimintaa ja talousprojektia.

Parhaan kamaritoiminnan kunniamaininnan sai Kouvolan Nuorkauppakamari. Vuoden aikana 26 hengen kamarissa oli listoilla kaikkiaan 19 koejäsentä joista valittiin 8 uutta jäsentä, Kouvolassa järjestettiin aluevuosikokous, BAM-kilpailu, alueakatemia ja he allekirjoittivat twinning-sopimuksen saksalaisen kamarin kanssa Tallinnan maailmankokouksessa

Vuoden 2019 paras kamaritoiminta löytyi siis Lappeenrannasta, jossa 20 hengen kamari sai vuoden aikana 16 uutta koejäsentä ja jonka senaattorien ja kunniajäsenten järjestämä JCI All Inclusive Border Town -tapahtuma aktivoi porukkaa mukaan. Lappeenrannan NKK toteutti 5 yhteiskunnallisesti vaikuttavaa projektia, joista kolme kokonaan uusia.

Lappeenrannan jäsenistöstä kolme jäsentä olivat alueviroissa, koejäsenten osallistumisaktiivisuus on sataprosenttinen ja jäsenistön lähes sataprosenttinen, Kamari sai yli 60 mediaosumaa, heillä oli aktiivista toimintaa twinningissä osana European Multi Twinning -rinkiä ja useita muita kansainvälisyyteen liittyviä osallistumisia.

Onnittelut kaikille

Onnittelut vielä kaikille voittajille ja kiitokset Toisintekijät-palkintogaalan mahdollistamisesta Otherways/Toisintekijät Oy:lle sekä Same-eYesille tekniikan hoitamisesta.