Hyvä johtaja

Vanhojen nettisivujen blogiarkistosta saattaa löytää aarteita! Tämä teksti on julkaistu alunperin vuonna 2014, mutta se on edelleen ajankohtainen. Tässä siis “Kymmenen kohdan tarkistuslista hyvälle johtajalle”:

Menestynyt johtaja ja hyvä johtaja eivät ole välttämättä sama asia. Johtaja voi joskus harvoin menestyä kyynärpäätaktiikalla ja omimalla kunnian muiden tekemisestä. Hyvä johtaja taas menestyy paljon todennäköisemmin. Seuraavassa on kymmenen kohtaa, joista voi tunnistaa hyvän johtajan tai sitten miettiä, voisitko itsellesi nämä asenteet kehittää. Hyvä johtajuus on siis ensisijaisesti asennekysymys.

  1. Onko organisaatiosi sinua varten? Johtaminen on palveluammatti, jossa tärkein tehtäväsi on varmistaa, että johdettavasi menestyvät. Kun he menestyvät tehtävissään, menestyy organisaatiosikin – ja sinä itse menestyt automaattisesti siinä sivutuotteena. Sinä olet siis organisaatiotasi varten!
  2. Pidätkö etäisyyttä muihin? Mikäli pidät johdettavasi etäällä etkä ole heille emotionaalisesti läsnä, et saa kaikkea sitä tietoa, jota tarvitset päätöksentekoasi varten. Tällöin teet helposti typeriä päätöksiä. Ole siis mahdollisimman helposti lähestyttävä!
  3. Pyritkö tekemään älykkään vaikutelman hienoilla termeillä? Einstein sanoi kerran: ”jos et osaa esittää asiaa yksinkertaisesti, et ole sitä itsekään ymmärtänyt”.  Termeillä hienostelevat ihmiset tekevät itse asiassa itsestään aika typerän oloisia. Paljon tärkeämpää on puhua kielellä, jonka johdettavasi ymmärtävät. Tämä voi tarkoittaa erilaista kielenkäyttöä eri ihmisten kanssa.
  4. Pyritkö kiireiseksi, jotta vaikuttaisit tärkeältä ja ahkeralta? Kiireessä ei synny kuin kusipäisiä lapsia. Kiire ei ole koskaan, missään eikä milloinkaan, pitkällä aikavälillä hyväksi kenellekään. Pyri tekemään harkiten ja sopivalla rytmillä asioita. Kun toimit rauhallisesti, leviää rauhallisuus johdettaviisikin.
  5. Eikö sinulla ole aikaa kuin vain ja ainoastaan tehokkaaseen työasioiden käsittelyyn? Johdettavasi ovat kuitenkin kokonaisia ihmisiä tunteineen ja työajan ulkopuolisine murheineen ja kiinnostuksen kohteineen. Sinulla tulee olla aikaa kohdata johdettavasi kokonaisina ihmisinä! Minuutin tunnelmakeskustelu päivässä voi tuoda tuntitolkulla lisätyötehotunteja.
  6. Oletko kerännyt itsellesi arvovaltaasi korostavia statussymboleja? Kulmakunnan komein kulmahuone ja parkkipaikka oven edessä kasvattavat käänteisesti henkistä arvovaltaasi. Statussymbolit eivät kasvata muiden sinua kohtaan kokemaa arvostusta.
  7. Pyritkö olemaan kaikissa asioissa johdettaviasi parempi, todellinen esimerkkijohtaja? Matematiikan kielellähän tämä tarkoittaa sitä, että koko organisaatiosi on yhteensä korkeintaan yhtä hyvä kuin sinä olet. Vaikka olisit maailman kovin tyyppi, niin se on silti aika vähän. Toimi siis esimerkillisesti arvojenne mukaan, mutta älä edes yritä olla muita parempi. Se vain lannistaa ja näyttää todennäköisesti aika typerältä.
  8. Olethan aina oikeassa etkä koskaan väärässä? Voin kertoa salaisuuden: kukaan ei ole koskaan täysin oikeassa. Opettele tunnustamaan omat virheesi jo ennen kuin muut edes huomaavat mokaasi. Tämä kannustaa muitakin avoimuuteen ja uusien asioiden kokeilemiseen.
  9. Esitäthän väsymätöntä? Johtaja on ihminen kuten kaikki muutkin. Hänkin väsyy ja se näkyy. Jos olet väsynyt, lepää, koska väsynyt johtaja tartuttaa väsymyksen muihinkin.
  10. Muistathan kertoa usein saavutuksistasi minä-muodossa? Vaihda saavutuksista kertominen me-muotoon ja kehu muita heidän onnistumisistaan!

 

Tekstin on kirjoittanut vuonna 2014 Toni Hinkka, joka on johtamisaktivisti, vaikutusvoimannostaja ja johtamisen ammattimentori