Miten Nuorkauppakamari auttaa työelämässä?

“Nuorkauppakamari vauhdittaa menestystä työelämässä” on lause, jonka monet kamarilaiset ovat kuulleet. Mitä tämä oikeasti tarkoittaa, ja onko näin?! Miten Nuorkauppakamari voi auttaa työelämässä ja toisin päin? Savonlinnan Seudun Nuorkauppakamarin istuva puheenjohtaja Heli Pitkänen kirjoitti aiheeseen liittyen jutun.

Terveisiä Savonlinnasta

Heti tähän alkuun pieni esittely itsestäni: Olen Heli Pitkänen, 39-vuotias kahden tytön äiti Savonlinnasta ja koulutukseltani tietotekniikan insinööri. Toimin tänä vuonna Savonlinnan seudun Nuorkauppakamain puheenjohtaja ja päivätyökseni toimin projektipäällikkönä ANDRITZ Oy:n IT-osastolla monen moninaisissa IT-kehitysprojekteissa. Työnantajani oli erittäin kiinnostunut Nuorkauppakamaritoiminnasta ja minusta tehtiin henkilöhaastattelu työpaikkamme henkilöstölehteen, kuinka Nuorkauppakamari on auttanut minua työelämässä. Tästä syntyi idea kirjoittaa alueen blogiin ja samalla halusin myös miettiä asiaa toisin päin, eli miten työelämä auttaa Nuorkauppakamaria ja sen jäseniä.

Oma kamariurani ei ole ollut kovin pitkä, mutta monessa olen jo ehtinyt olla mukana ja olen saanut paljon uusia kokemuksia ja olen päässyt myös kehittämään itseäni monissa erilaisissa projekteissa ja koulutuksissa. Jo heti koejäsenaikanani tajusin, että tämä on todellakin minun juttuni: Olen kiinnostunut itseni kehittämisestä sekä verkostoitumisesta ja siihen Nuorkauppakamari tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia. Olen oppinut johtamistaitoja, delegointia, ajanhallintaa sekä hyödyntämään verkostoja.

Kamaritoiminnasta hyötyä työelämään

Näitä kamaritoiminnassa saatuja oppeja olen päässyt hyödyntämään työssäni: Minulla ei ole vaikeuksia luottaa ja jakaa vastuuta. Olen saanut myös uusia ideoita, kun olen päässyt tutustumaan asioihin oma laatikon ulkopuolelta. Nuorkauppakamarin tarjoamia verkostoja olen päässyt hyödyntämään mm. työpaikan johtamis-koulutuksen ryhmätyössä, jonka tavoitteena oli kehittää tapoja ja työkaluja asiakaskommunikointiin. Tietoja, joita sain JCI-verkostojeni kautta, en olisi voinut mitenkään muuten saada.

Myöskin omat työskentely- ja johtamistavat ovat kehittyneet kamaritoiminnan kautta, koska kamaritoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja aika ja resurssit ovat rajalliset. Tällöin johtamis- ja työskentelytavat ovat hyvin erilaiset ja johtaminen perustuu pehmeisiin arvoihin.

Erityisesti haluan nostaa esille Nuorkauppakamarien tarjoamat koulutukset. Etenkin puhe- ja debattikoulutukset, joissa olen oppinut paljon esiintymis- ja argumentointitaitoja. Tällaisia koulutuksia on työelämässä harvoin tarjolla ja näiden hinnat voivat nousta suuriksi, joihin kaikilla ei muuten olisi mahdollisuuksia tai varaa osallistua. Sama sääntö koskee myös muita kamaritoiminnan tarjoamia koulutuksia ja tämä on meille jäsenille ainulaatuinen etuoikeus, joka ehdottomasti kannattaa käyttää.

Haluan myös nostaa esille Nuorkauppakamarien kokouskäytännöt, joista työelämän olisi hyvä ottaa oppia enemmänkin. Moni varmasti tunnustaa olleensa kokouksissa, joissa asioiden valmistelu on puutteellinen, jos sitä on tehty laisinkaan, kokouksessa ei ole kunnon agendaa, eikä puheenjohtajaa, joka katsoo, että kokous etenee sujuvasti eikä asiat lähde rönsyilemään. Ja viimeisenä kokouspöytäkirjat: miten monessa kokouksessa olenkaan ollut, josta ei ole mitään pöytäkirjaa tai muistiinpanoja, koska kukaan ei sitä tehnyt, eli tästä suuri kunnia meidän sihteereille.

Viimeisenä, mutta ei lainkaan vähäisimpänä, on työnkierto eli kamarissa ’vuosi per virka-käytäntö’: miten ihanaa olisi esim. töissä löytää uusia ideoita ja näkökulmia omaan työhön työnkierron kautta, kun voit tehdä erilaisia virkoja esim. rahastonhoitaja, tiedottaja jne. Tämä ’Vuosi per virka’-käytäntö on myös armollinen, eli Nuorkauppakamari on oppimisjärjestö, jossa voit tehdä virheitä menettämättä kasvojasi.

Entä miten Nuorkauppakamari hyötyy työelämästä?

Jäsenemmehän ovat monen alan ammattilaisia ja he juurikin toimivat kouluttajina näissä aiemmin mainituissa koulutuksissa ja tätä kautta kamarilaiset pääsevät kehittymään ja verkostoitumaan. IT-alan ammattilaisena ja ’excel-hörhönä’ innostuin fiksaamaan kamarimme budjetti-excelin siihen kuntoon, että kulujen ja tulojen erittely ja seuranta onnistuu helposti.

Teams oli minulle jo tuttu työni puolesta, koska olen ollut mukana työpaikkani Teams-käyttöönotossa kouluttajana sekä konsulttina. Tämän ansiosta kamarimme sekä tämän vuoden hallituksen Teams-sivut ja sisältö rakentuivat käden käänteessä.

Vuosien kokemus hyvin erilaisissa työprojekteissa on tuonut varmuutta ja sopeutuvaisuutta, että tilanteet voivat muuttua hyvin nopeastikin ja on keksittävä uusia ratkaisuja. Tästä kokemuksesta oli erityisesti hyötyä maaliskuussa, kun Covid-19-pandemia laittoi kaikki suunnitelmat uusiksi: esim. kokoontumisrajoitusten vuoksi jouduimme peruuttamaan kamarimme vuosikokouksen vain vajaa vuorokausi ennen kokousta.

Mitä nuorkauppakamaritoiminnasta saa?

Lopuksi halusin vielä mainita sen tärkeimmän, mitä Nuorkauppakamaritoiminta on minulle antanut. Se on ystävät! Olen saanut tätä kautta mahdollisuuden tutustua ja ystävystyä aivan mielettömän mahtavien ihmisten kanssa, joita en olisi tavannut ilman Nuorkauppakamaria. Alkukesästä pääsi onneksi taas näkemään muutamia JC-kavereita oman kamarin tapahtumissa sekä Imatran kamarin järjestämässä Golf-tapahtumassa. Nämä ihanat jälleennäkemiset antoivat taas uutta virtaa kesään ja herätti odotuksen tulevaan vauhdikkaaseen JC-syksyyn. Toivottavasti nähdään pian.

Mukavaa ja aurinkoista syksyä, nähdään aluevaalikokouksessa Lappeenrannassa.

Terkuin,

Heli Pitkänen
Puheenjohtaja 2020
Savonlinnan Seudun Nuorkauppakamari”