Ota kaikki irti poikkeusajasta

Viime viikon perjantaina Suomen Nuorkauppakamarit Ry järjesti 24h kestävän etäkoulutusmaratonin, joka oli kaikille avoin koulutus verkossa. Alue B:n aluekehityspäällikkö Irina Kujanpää oli yksi monista kouluttajista. Tässä Irinan mietteitä tapahtumasta.

“Kun elämä heittelee sitruunoilla, voit aina opetella surffaamaan sitruunameressä. Tämän ja 29 muun koulutuksen opit tekivät koronan eristämästä viikonlopusta erityisen mieleenpainuvan.

Nuorkauppakamari on siitä mielenkiintoinen järjestö, että täällä kaikki on mahdollista. Kokousviikonlopuissa osallistujien puhutaan olevan omassa jc-kuplassaan. Se on se olotila, johon pääsee jc-tapahtumissa nopeastikin, vaikka takana olisi kuinka raskas työviikko. Jc-kupla alkaa kuplimaan heti ensimmäisestä halauksesta ja laajenee kokousviikonlopun aikana niin, että vielä maananataina tiloihin palatessa kuvittelee kaikkien ympärillä olevan samassa kaiken mahdollistavassa olotilassa, jossa ympäriltä kuuluu vain “joo”, “hyvä idea” ja “ehdottomasti tehdään”! Viimeistään ensimmäisessä maanantain työpalaverissa kupla puhkeaa ja paluu arkeen on konkreettinen.

Viime viikonloppuna tarkoitus oli viettää taas yhtä upeaa, jc-kuplaista viikonloppua, Tampereella jc-ystävien seurassa. Kun korona alkoi lähenemään, järkytyimme ensin päätöksestä, jonka keskusjärjestömme antoi: ei enää halauksia kokouksissa! Myöhemmin kokousviikonloput jouduttiin perumaan kokonaisuudessaan ja ihmiset eristäytyivät koteihinsa.

Kuten kerroin, nuorkauppakamarilaisille kuitenkin kaikki on mahdollista. Entä jos järjestämme kuitenkin jotain? Entä jos teemme sen isommin ja hienommin kuin koskaan ennen?

Järjestäjillä oli neljä viikkoa aikaa, suuri suunnitelma ja haku auki tekijöistä. Lopputuloksena saatiin aikaan 24 tunnin kansainvälinen koulutusmaraton, jossa mukana oli 40 puhujaa ympäri maailmaa ja yli 2500 osallistujaa yli 85 eri maasta!

Osallistuin tapahtuman sekä kuuntelijana että kouluttajana. Uskomattominta tapahtumassa oli se, kuinka verkon kautta osallistujille pystyttiin välittämään sitä samaa jc-kuplaa, jota pääsee kokousviikonlopuissakin kokemaan. Itse kouluttaminen englanniksi oli jo huikea kokemus, mutta vielä parempaa oli se, kuinka hyvin tapahtuman avulla pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin jopa maailman toiselta puolen.

Vaikka Covid-19 kurittaa maailmaa ja aiheuttaa eristäytymistä sekä huolta tulevaisuudesta ja pärjäämisestä, ei se silti voi estää toteuttamasta jotain uskomatonta. Vaikeimmissakin tilanteissa on aina mahdollisuuksia niille, jotka osaavat niitä etsiä.

Jos uskot, että mikä tahansa on mahdollista, voit lyhyessä ajassakin saada uskomattomia aikaan. Togethernet24h oli osoitus siitä. Pysytään kotona, mutta ei anneta eristäytymisen estää meitä lentämästä!

Ps. Jos et päässyt seuraamaan koulutuksia aiemmin, moni niistä on katsottavissa Suomen Nuorkauppakamareiden YouTube-kanavalla. Mukana on monta koulutusta myös B-alueen tekijöiltä!”

Irina Kujanpää
B:n aluekehityspäällikkö 2020